Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


180 I 2024. CE PREȚ PLĂTEȘTE UN OM CARE ARE UN DAR AL DUHULUI SFÂNT [Faptele Apostolilor 11.1-3] 28 Iunie 2024

June 28, 2024

180 I 2024. CE PREȚ PLĂTEȘTE UN OM CARE ARE UN DAR AL DUHULUI SFÂNT ?
I Podcast I Pasaj Biblic : Faptele Apostolilor 11 : 1 - 3 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 28 Iunie 2024 I
Ce preț plătește un om, care are un dar, primit de la Duhul Sfânt ? Foarte mare ! Și noi știm foarte bine că lucrarea spirituală nu se poate face fără sacrificii personale !
Atunci când, citim capitolul 10 din cartea Faptele Apostolilor, suntem impresionați de Duhul Sfânt și de modul în care oamenii ÎL ascultă.

Care a fost rezultatul ? Voia Lui Dumnezeu a fost adusă la îndeplinire iar ne-evreii au fost mântuiți !

Citind relatarea, noi știm continuarea și ce fel de om era Petru (total dedicat pentru Dumnezeu, a se vedea Matei 19 : 27).

Dar dacă aș fi fost eu în locul lui ?

Mai mult ca sigur că aveam deja planificate anumite lucruri pentru ziua respectivă și dintr-odată să trebuiască să renunț la tot ce aveam de făcut și să fac ce vrea Duhul Sfânt !?
Iar aceasta să mi se întâmple și a doua oară și a treia și a patra oară etc. Și să constat că deja Dumnezeu face ce vrea cu mine !?

Pentru unii oameni aceasta este prea de tot, așa că nu mai vor să asculte de Duhul Sfânt. Deoarece nu vorbim numai despre faptul că îmi stric planurile pentru a-l ajuta pe altul, dar îmi ia și foarte mult timp.
În cazul lui Petru, știm că deplasarea până la Cezareea a durat trei zile (a se vedea Faptele Apostolilor 10 : 24 – 30).

Și în plus, pot să mă trezesc că sunt pus și în niște situații foarte delicate :

să ai de-a face cu cineva de alt neam, apoi
să vezi că ți se închină, apoi că
vine peste ei Duhul Sfânt !

Iar la toate acestea chiar că nu te așteptai !

Și aceasta nu este totul, deoarece în Faptele Apostolilor 11 : 1 – 3 scrie că :

„Apostolii şi fraţii care erau în Iudeea, au auzit că şi Neamurile au primit Cuvântul lui Dumnezeu. Şi, când s-a suit Petru la Ierusalim, îl mustrau cei tăiaţi împrejur şi ziceau : „Ai intrat în casă la nişte oameni netăiaţi împrejur şi ai mâncat cu ei.”

Deci, tu te sacrifici pentru ca să faci ceva ce după tine nu ai fi făcut (a se vedea Faptele Apostolilor 10 : 13 – 16). Și lași de la tine și faci ceea ce Duhul Sfânt ți-a cerut !

Dar, când te întorci acasă fiind foarte bucuros pentru realizările avute, în loc să primești vreo mulțumire ... constați că alții, (care poate că nu au făcut nimic spiritual în această perioadă de mai mult de-o săptămână, în care tu te-ai jertfit pentru Dumnezeu), ei te trag la răspundere pentru că tu evreu ai intrat în casa unui roman, deși știai că după Lege nu ai voie !

Poate că nu este normal ca lucrurile să decurgă așa ! Dar de cele mai multe ori viața este așa cum este și nu cum ne-o imaginăm noi sau cum ne-o dorim noi să fie !
Și da, trebuie să plătim un preț și este normal ca lucrarea spirituală să înainteze cu sacrificii.

Dar tu, nu vrei să fiii asemenea lui Petru ? Să-ți vorbească și ție Duhul Sfânt, iar tu să-L asculți și mai apoi să ai satisfacția de-a vedea oameni întorși la Dumnezeu prin tine, chiar dacă tu ai avut un preț de plătit ?

Doamne Isuse, dă-ne harul de-a deveni și de-a fi, cât vom trăi, oamenii care plătesc prețul cerut de Tine ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded