Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


167 I 2024. SUNT O LUMINĂ CARE ÎI LUMINEAZĂ PE CEI DIN JURUL MEU [ Matei 5.16 I Matei 5.43-48] 15 Iunie 2024

June 14, 2024

167 I 2024. SUNT O LUMINĂ CARE ÎI LUMINEAZĂ PE CEI DIN JURUL MEU
I Podcast I Pasaje Biblice : Matei 5 : 16 I Matei 5 : 43 – 48 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 15 Iunie 2024 I
Sunt o lumină care îi luminează pe cei din jurul meu. La fel cum luna reflectă lumina soarelui (dar ea nu are o lumină a ei) și creștinul ÎL oglindește pe Domnul Isus, adică dă celui nemântuit razele iubirii Lui Dumnezeu pe care le primește prin puterea Duhului Sfânt.
De lumină este nevoie acolo unde nu este lumină, adică în întuneric, între cei care nu ÎL cunosc pe Dumnezeu și trăiesc în întunericul păcatelor !
Pentru a recolta mai multă lumină, adică pentru a avea o viață mai bună în familia în care sunt necredincioși care trăiesc în întunericul păcatului, trebuie să ne trăim viața personală exact cum spunea Domnul Isus în Matei 5 : 43 – 48.

Conform cuvintelor Domnului Isus care au fost scrise în aceste versete, a fi o lumină înseamnă printre altele.
A reflecta sau a semăna lumina înseamnă a răspândi efectul unei vieți trăite cu Dumnezeu.
A lumina înseamnă a-ți folosi viața pentru a iubi un om care este greu de iubit. A semăna lumină înseamnă a binecuvânta pe cel care îți vorbește rău sau urât.
„A semăna lumină” este sinonim cu a-L arăta pe Domnul Isus prin facerea de bine făcută celui care te urăște. Și mai înseamnă și ca în ascuns să te rogi Lui Dumnezeu pentru cel ce-ți face rău.
Într-un astfel de mediu în care stăpânește întunericul (adică, Cel Rău) acolo este nevoie de lumină ! Domnul Isus a spus :

„Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri”. (Matei 5 : 16)

Dar uneori soarele nu strălucește din cauza atmosferei pământului. Norii îi opresc razele, lumina și căldura dar problema nu este la soare, la Dumnezeu, ci întotdeauna este la mine. Mă las înconjurat de-o atmosferă spirituală care Lui nu-i place!

Doamne Isuse, ajută-mă Te rog să fiu atent la disciplinele spirituale și să fac tot ce ține de mine pentru a primi puterea spirituală din Duhul Sfânt pentru a fi ceea ce vrei TU să fiu și în familie și între toți cei în mijlocul cărora trăiesc ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded