Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


65 I 2024. ÎN PREZENȚA TATĂLUI DIN CER [Luca 15.22–24 I Evrei 4.13]

March 07, 2024

65 I 2024. ÎN PREZENȚA TATĂLUI DIN CER
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 4 : 13 I Luca 15 : 22 – 24 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 05 Martie 2024 I

În prezența Tatălui din Cer se poate ajunge prin pocăință. Aceasta a fost o descoperire pe care a făcut-o un copil plecat de acasă, atunci când după multă vreme a decis să se întoarcă de unde a plecat, indiferent de ce preț avea să plătească acolo.
În Evrei 4 : 13 reamintim scrie că :

„ ... totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face”.

Omul care vede viața „cu ochii Lui Dumnezeu” (dacă putem spune așa) este conștient că are nevoie de pocăință și de credință pentru a fi primit și acceptat de Dumnezeu.
Un astfel de om este conștient că nu are absolut niciun merit personal în Fața Lui Dumnezeu, ci este mântuit numai prin Harul Lui Dumnezeu.

Pocăința ne aduce și ne menține în prezența Lui Dumnezeu la fel cum l-a adus în prezența Tatălui și pe fiul plecat de acasă. Tatăl oricum știa dintotdeauna cine este fiul lui cu adevărat, dar fiul nu știa Cine este Tatăl Lui cu adevărat.
A început însă să-L cunoască abia din momentul primirii iertării Divine. Tatăl din Pilda fiului risipitor ÎL reprezintă pe Dumnezeu. Fiul plecat de acasă își dorea doar să aibă ceva de mâncare și să fie primit acasă ca un muncitor cu ziua.
Dar probabil că a fost foarte surprins când în loc de așa ceva :

„ ... tatăl a zis robilor săi : „Aduceţi repede haina cea mai bună şi îmbrăcaţi-l cu ea ; puneţi-i un inel în deget şi încălţăminte în picioare.
Aduceţi viţelul cel îngrăşat şi tăiaţi-l. Să mâncăm şi să ne înveselim ; căci acest fiu al meu era mort, şi a înviat ; era pierdut, şi a fost găsit.” Şi au început să se înveselească”. (Luca 15 : 22 – 24)

Dumnezeu este bun și pot beneficia chiar acum de iertarea Lui, dacă mă plec cu umilință înaintea Lui și recunosc adevărul.

Doamne Isuse, dă-mi TE rog frumos harul de-a veni la Tine așa cum sunt și de-a Te cunoaște așa cum ești chiar acum ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded