Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


47 I 2024. LUMEA NU ERA VREDNICĂ DE OAMENII CREDINȚEI [Evrei 11.38 I 2 Împărați 6.17]

February 19, 2024

47 I 2024. LUMEA NU ERA VREDNICĂ DE OAMENII CREDINȚEI
I Podcast I Pasaje Biblice : Evrei 11 : 38 I II Împărați 6 : 17 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 16 Februarie 2024 I
Lumea nu era vrednică de oamenii credinței iar pentru aceasta i-a și prigonit, i-a și persecutat. De ce ? Deoarece omul necredincios are un sistem de valori total diferit față de oamenii credinței.
Pentru a vedea viața cu ochii Lui Dumnezeu, (dacă se poate spune așa) avem nevoie de mântuirea pe care o primim prin credința în Jertfa de pe cruce a Domnului Isus. Dar și de botezul și de umplerea cu Duhul Sfânt.
Altfel vom vedea viața într-un mod total greșit și am putea aprecia fânul ... dar să disprețuim aurul.

În Evrei 11 : 38 sunt scrise aceste cuvinte :

„ei, de care lumea nu era vrednică – au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin peşteri şi prin crăpăturile pământului”.

Aceste cuvinte sunt scrise despre credincioșii din Vechiul Testament care au trăit prin credință, deoarece în cartea Evrei, în capitolul 11 sunt descriși oamenii credinței, oamenii care au avut greutate spirituală dar pe care contemporanii lor i-au persecutat.

Dar s-ar putea oare ca și noi să facem aceeași greșeală ? Da ! Se poate ca oamenii pe care-i vedem noi ca fiind cei mai păcătoși să fie de fapt exact credincioșii care vor avea parte de cea mai mare răsplată în Cer !
Să mă gândesc ce părere aș fi avut eu, dacă eram contemporan cu Iosif. Și cum l-aș fi privit pe Iosif, care era un rob pe care stăpânul lui l-a aruncat la închisoare ? Sigur nu aș fi pus la îndoială credibilitatea unui întreg sistem juridic dintr-un imperiu doar pentru că un rob străin a fost pedepsit cu închisoarea !

Sau, cum a fost văzut și perceput Domnul Isus când era pe cruce ? Acolo era vorba despre sistemul juridic roman care era mai presus de orice îndoială. Se știa că romanii sunt drepți.
Adevărul este că valoarea spirituală ne crește prin acceptarea suferințelor pe care le îndurăm de dragul Domnului Isus.
Dar această învățătură despre creșterea valorii spirituale prin suferința suportată cu răbdare de dragul Domnului Isus, face parte din categoria de hrană tare, pe care nu mulți suntem pregătiți să o primim și să o acceptăm.

În cartea II Împărați 6 : 17 este rugămintea pe care proorocul Elisei, I-a adresat-o Lui Dumnezeu pentru slujitorul lui :

„Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei”.

Poate aceasta este cea mai potrivită rugăciune cu care putem încheia această meditație :

„Doamne Isuse, deschide-mi TE rog și mie ochii să văd cum vezi TU atât pământul cât și Cerul ! Amin !”

Podcastul poate fi ascultat aici :