Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


352 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 7. LA CE PRIVESC [Psalmul 101.3 I Luca 4.5-6]

December 23, 2023

352 I 2023. I-A ARĂTAT ÎNTR-O CLIPĂ. 7. LA CE PRIVESC ?
I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 101 : 3 I Luca 4 : 5 - 6 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 18 Decembrie 2023 I
La ce privesc ? A privi nu este totuna cu a vedea. A vedea înseamnă : „a percepe ceva cu ajutorul văzului” dar a privi înseamnă cu totul altceva și anume : „A-și îndrepta ochii, privirea spre cineva sau ceva pentru a vedea” (ambele definiții au fost preluate din DEX, 2009).
Una este să văd ceva accidental și cu totul altceva este să privesc în mod intenționat la ceva. Între a vedea și a privi intervine voința și decizia de-a face o alegere, ori aici în interiorul meu se face diferența dintre a trăi o viață sfântă sau decizia de-a deschide ușa păcatului.

În Psalmul 101 : 3, David a notat o decizie personală pe care o pot lua și eu :

„Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei ; urăsc purtarea păcătoşilor ; ea nu se va lipi de mine”.

Astăzi, cu ajutorul Lui Dumnezeu vom nota câteva observații despre privirea care are ca scop accesarea informațiilor în format video, deoarece din categoria informațiile în diferite formate (scris, audio, video) informațiile care vin prin intermediul văzului tind să fie sursa de informare cea mai folosită.
Iar formatul video poate fi folosit de Cel Rău pentru a ne face rău și exact la această tip de informare ar trebui să fim foarte atenți.
De ce ? Un motiv ar fi că la scris sau la materiale printate special cu scopul de-a alimenta păcatul și poftele rele te poți opri imediat când când dai peste ceva ce-ți poate face rău, dar la un material video nu poți ști ce urmează.

Există diferite tipuri de materiale video :
1. imaginile în mișcare din viața reală care pot fi pozitive sau negative,
2. filmări ale unor evenimente negative (de exemplu accidente care au un impact emoțional distructiv) dar și
3. videouri care sunt produse fie de oameni bine intenționați, fie de oameni rău intenționați care prin tehnica video fie filmează ceva, fie crează materiale video cu potențial dăunător mai ales atunci când sunt însoțite de-un sunet violent (desene animate, filme, jocuri pe calculator etc.).

Despre Domnul Isus, în Luca 4 : 5 – 6 scrie că :

„Diavolul L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului şi I-a zis : ...”.

Aici avem descris ceva ce dacă ar fi fost filmat ar fi fost un material video cu sunet, care ar fi fost un produs creat special pentru a face rău unui om credincios.

Acesta a făcut parte dintr-o perioadă de testare a Domnului Isus, iar El a trebuit să treacă prin așa ceva și a trecut cu bine de aceste ispite.
Dar la ora actuală, piața este inundată de acest gen de materiale video care sunt făcute special pentru a-i face pe privitori să cadă în păcat, iar în cazul creștinilor nu vorbim de-o perioadă de testare prin care trebuie să trecem, ci prin alegerea de-a privi la ce nu trebuie, știm bine că singuri ne ducem în ispită cu bună știință iar consecințele le vom suporta.

Doamne Isuse, dă-mi Te rog frumos Harul de-a avea obiective clare pentru viața mea, criterii precis definite în alegerea valorilor personale și ajută-mă ca prin tot ce fac să TE cunosc tot mai mult pe Tine și să mă îndepărtez total de păcat ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded