Meditatii din Cuvant

Meditatii din Cuvant


251 I 2023. 1. UTILITATEA SPIRITUALĂ B.2 DUMNEZEU NE SCOATE DIN SITUAȚII FĂRĂ IEȘIRE [Psalmul 30.1 I Psalmul 46.1 I 2 Samuel 22.1-4]

September 08, 2023

251 I 2023. 1. UTILITATEA SPIRITUALĂ B.2 DUMNEZEU NE SCOATE DIN SITUAȚII FĂRĂ IEȘIRE
I Podcast I Pasaje Biblice : Psalmul 30 : 1 I Psalmul 46 : 1 I 2 Samuel 22 : 1 - 4 I Meditaţii din Cuvânt I Cezareea I Reşiţa I 8 Septembrie 2023 I
Cel de-al patrulea pasaj Biblic în care este folosit ebraicul dalah care înseamnă : „A lăsa jos o găleată” (pentru a scoate apă) este în Psalmul 30 : 1 unde David a notat această laudă la adresa Lui Dumnezeu : „Te înalţ, Doamne, căci m-ai ridicat şi n-ai lăsat pe vrăjmaşii mei să se bucure de mine”.

Este exact ce scrie în Psalmul 46 : 1 unde este notat că :

„Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi”.

În original acest verset se poate traduce astfel : „Dumnezeu [este] refugiul și puterea noastră. Cel mai sigur ajutor în adversități”. (Literal Standard Version)

Cuvântul folosit pentru adversitate este ebr. tsarah : „adversar” care se traduce cu : „strâmtoare, suferință, adversitate, necaz, angoasă” (care înseamnă : „Neliniște, tulburare, îngrijorare”).
Când trec prin așa ceva, deși ÎI sunt credincios Lui Dumnezeu, trebuie să cred că Dumnezeu sigur îmi va veni în ajutor !

Pentru a argumenta această afirmație pur și simplu vom nota numai una dintre situațiile din viața lui David în care el a fost scăpat de Salvatorul lui și anume de Dumnezeu precum și care a fost reacția lui după momentul în care Dumnezeu l-a scăpat de la moarte !
În II Samuel 21 : 15 – 17 scrie că :

„Filistenii au pornit iarăşi cu război împotriva lui Israel. David s-a coborât cu slujitorii lui şi a luptat împotriva filistenilor. David era obosit.
Şi Işbi-Benob, unul din copiii lui Rafa, a voit să omoare pe David ; avea o suliţă în greutate de trei sute de sicli de aramă şi era încins cu o sabie nouă.
Abişai, fiul Ţeruiei, a venit în ajutorul lui David, a lovit pe filistean şi l-a omorât. Atunci oamenii lui David i-au jurat, zicând : „Să nu mai ieşi cu noi la luptă, ca să nu stingi lumina lui Israel”...”.

Reacția lui David este consemnată în capitolul următor unde este scris :

„David a îndreptat către Domnul cuvintele acestei cântări, după ce Domnul l-a izbăvit din mâna tuturor vrăjmaşilor lui şi din mâna lui Saul.
El a zis : „Domnul este

stânca mea,
cetăţuia mea,
izbăvitorul meu.

Dumnezeu este

stânca mea, la care găsesc un adăpost,
scutul meu şi
puterea care mă mântuieşte,
turnul meu cel înalt şi
scăparea mea.

Mântuitorule ! Tu mă scapi de silnicie. Eu chem pe Domnul cel vrednic de laudă şi sunt izbăvit de vrăjmaşii mei”. (II Samuel 22 : 1 - 4)

Deoarece Dumnezeu ne scapă, este important să știu faptul că :

„Dumnezeu și pentru mine este un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoie !”

De aceea, să mă ajute Dumnezeu să am liniștea încrezătoare în El și să cred că EL va interveni și în ajutorul meu și mă va scoate din situația care este fără ieșire pentru mine !

ÎI mulțumesc frumos Lui Dumnezeu ! Amin !

Podcastul poate fi ascultat aici :


loaded