Krigskunst Podcast

Krigskunst Podcast


Hvordan ruster vi Hæren til fremtiden?

January 30, 2024

Udmøntningen af det nye forsvarsforlig er i gang. Forligskredsen præsenterede torsdag d. 18. januar den første af flere delaftale, og mange vigtige beslutninger skal træffes i den kommende tid. I forrige afsnit af Krigskunst Podcast diskuterede vi Forsvarets fremtidige opgaver og udvikling med udgangspunkt i missiltruslen fra Rusland. I denne udgave fortsætter vi, hvor vi slap, men tager nu de landmilitære briller på. Også her er der rigeligt at tage fat på: Hæren mangler lige nu hver fjerde medarbejder, bygningsmassen forfalder mange steder, og Hæren er langt fra at leve op til de styrkemål, Nato har opstillet for Danmark.



Hvordan vi bedst løser udfordringerne og ruster Hæren til fremtiden, afhænger imidlertid af, hvad vi vil med den, og hvor den skal virke. Det mener brigadegeneral Jakob Henius, som til daglig er Danmarks forsvarsattaché i Tyskland.



Værter: Kasper Junge Wester, journalist på OLFI, og militæranalytiker Anders Puck Nielsen
Episode: 047



Links:



Alle deltagere udtaler sig som privatpersoner og ikke på vegne af nogen myndigheder eller institutioner som de måtte have en tilknytning til.



Musik: Soviet March af Shane Ivers – https://www.silvermansound.com