Magtens Tredeling

Magtens Tredeling


Episode 58 - Den gyldne middelvej: fokus på mediationens betydning for konfliktløsning

December 06, 2018

Medvirkende: Birgit Thrusholm, mediatoradvokat hos Partner Advokater i Køge, og Thomas Samsø Bloch, direktør for Mediationsinstituttet og advokat hos Lokal advokaterne i Humlebæk.

En af advokatens primære opgaver er at behandle sager, som berører juridiske konflikter mellem flere parter. I den brede offentlighed er advokater måske mest kendt som repræsentanter for tiltalte og sigtede personer i store straffe- og civilsager, men konflikthåndtering håndteres også på helt andre niveauer uden om retssalene.

En af de mest brugte herhjemme er mediation, som for alvor er blevet en udbredt måde at mægle mellem konfliktende parter, og i sidste ende undgå, at sager ender med at blive indbragt for domstolene. I dag er der registreret ca. 170 uddannede mediatoradvokater, og metoden er tilmed blevet skrevet ind i de nye AB18-regler inden anlægs- og byggebranchen. Hvordan bruger advokater mediation, og hvad har mediation med byggebranchen at gøre? Det sætter vi fokus på i denne uges afsnit af Magtens Tredeling.