Magtens Tredeling

Magtens Tredeling


Episode 191 - Debat om AI for advokater, domstole og forvaltning

September 18, 2024

Denne uges episode tager os tilbage til juni og Folkemødet på Bornholm.


For her var der debat i Djøf Advokats telt om AI og AI's påvirkning på advokatbranchen. Debatten kommer foruden advokater forbi domstolene og forvaltningen. For hvordan integrerer man AI-løsninger i det danske retssamfund uden at gå på kompromis med retssikkerheden?


Det er omdrejningspunktet for debatten, der har deltagere med bredt repræsenteret i den juridiske verden. Hvad kan AI nu? Hvor langt er domstolene med integrationen af AI? Skal vi rulle det ud i borgernes møde med forvaltningen? Og hvad betyder det for advokaternes uddannelse, når AI kan erstatte de fuldmægtiges opgaver?


Paneldeltagere: Professor i jura, Frederik Waage, formand for Djøf Advokat Rasmus Thingholm, chefjurist hos Institut for Menneskerettigheder Marya Akhtar, udviklingsdirektør hos Domstolsstyrelsen Merethe Eckhart og retsfilosof Jesper Ryberg.


Moderator: Rasmus Lehmann Hylleberg


Podcastvært: Dan Poulsen


Magtens Tredeling er en del af K-NEWS, som produceres og publiceres af Karnov Group Denmark. K-NEWS, der leverer gratis og uafhængig journalistisk dækning af juraens verden, er tilmeldt Pressenævnet.