Magtens Tredeling

Magtens Tredeling


Episode 189 - Falske musikstreams, den første store sag

September 03, 2024

Fake stream af musik, over syv millioner klik på numre af en kunstner som ingen kender, er endt med dom og konfiskering af to millioner kroner for databedrageri af grov beskaffenhed. I hvert fald ind til videre, for byrettens kendelse er anket af den dømte. Han, der betegner sig som ikke-teknisk-it-kyndig, har via sin computer generet 7,4 millioner afspilninger af hans egne ”værker”. Og I den størrelsesorden så tjener man altså betragtelige summer fra de puljer som streamingtjenesterne udbetaler til rettighedshavere.


Enkelte af hans tracks, som ingen kender, er afspillet omkring 300.000 gange, viser data fra streamingtjenesterne, og én Spotify-bruger har ”lyttet” et og samme album 52.000 gange – på kort tid vel at mærke. Tjenesterne mister ikke penge ved den type svindel, men det gør alle de andre udøvende kunstnere, forklarer juristen, der har fulgt sagen tæt, siden den ved et tilfælde blev opdaget i 2017 og derfra blot voksede sig større, end de fleste kunne forestille sig.

 

Gæst: Thomas Heldrup, jurist i Rettighedsalliancen.

 

Vært: Dan Poulsen.


Magtens Tredeling er en del af K-NEWS. K-NEWS er tilmeldt pressenævnet og leverer gratis uafhængig journalistisk dækning af juraens verden. K-NEWS produceres og publiceres af Karnov Group Denmark.


Læs mere på k-news.dk