Magtens Tredeling

Magtens Tredeling


Episode 187 - Hvad kommer først? ESG eller advokaten?

August 20, 2024

Den tyske juraprofessor Birgit Spiesshofer fra Universitet i Bremen mener, at advokater i langt højere grad skal agere gatekeepere, når det kommer til at fremme ESG og efterlevelse af de bæredygtighedsdirektiver, der kommer fra EU. Det skriver hun i en artikel til tidskriftet Legal Ethics fra 2021, og det var også omdrejningspunktet for hendes oplæg på Advokatsamfundets Fællessamling i foråret i år. Her påpeger hun, at advokater med rette kan være mere selektive, når det kommer til hvilke sager, de tager og hvilke klienter de rådgiver.


Men Spiesshofers ønske om en mere proaktiv advokatstand er skudt ved siden af, mener denne uges gæster i studiet. Advokater er derimod vigtige medspillere, når virksomheder skal underlægge sig de krav, der måtte komme fra EU og dermed sikre, at vi fremmer den bæredygtige udvikling. Men er det godt nok?


Vært: Rasmus Lehmann Hylleberg


Gæster: Nikolaj Linneballe, advokat og formand for Advokatrådets Procesretsudvalg, og Lone Wandal Mouyal, tidl. advokat, forfatter og lektor ved KU.


Magtens Tredeling er en del af K-NEWS, som produceres og publiceres af Karnov Group Denmark. K-NEWS, der leverer gratis og uafhængig journalistisk dækning af juraens verden, er tilmeldt Pressenævnet.