Jakoblysning News

Jakoblysning News


Latest Episodes

Uge 19: Stopprøver
May 12, 2019

Et flertal i folketinget har indført stopprøver for elever i 0. klasse. Forskere kalder det kontraproduktivt, og mener ikke det vil motivere børn at give dem et nederlag allerede i 0. klasse. En fuldmægtig fra undervisningsministeriet er i studiet for at

Uge 18: Kviklån
May 05, 2019

Endnu engang er der fokus på kviklån. En stigning på 78 procent kviklån sidste år og medfølgende 14000 unge optaget i RKI. Vi har inviteret både en låner og en udbyder i studiet for at høre om de kontroversielle lånemuligheder.

Uge 16: Etbarnspolitik som klimaløsning
April 21, 2019

Klimaudfordringerne kræver der gøres noget. Forskere peger på overbefolkning som den alvorligste klimaproblem, og foreslår en etbarns-politik. Vi har inviteret en professor ind for at forklare forslaget.

Uge 14: Hvor er der en voksen
April 07, 2019

Normeringen i danske vuggestuer er én pædagog til ca 6 børn. Under sloganet: Hvor er der en voksen, prøver pædagoger og forældre nu at få politikere til at sætte en minimumsnormering i institutionerne. En pædagog er med på telefon for at forklare hvordan

Uge 13: Dødserklæring på sygehuse
March 31, 2019

Efter syv tilfælde hvor patienter fejlagtigt er erklæret døde, ændrer sygehuse i Syddanmark nu proceduren for hvordan patienter erklæres døde. Ledende overlæge er i studiet for at forklare hvordan den slags fejl sker.

Uge 12: Valgdonationer
March 24, 2019

Politisk ordfører fra Venstre har modtaget 100.000 kr i valgdonation, på hvad der i princippet er lovlig vis. Professor i valg og etik er i studiet for at afklare om der er røg i køkkenet.

Uge 10: Kirkeligt skilsmisseritual
March 10, 2019

Da skilsmisse rummer så store spørgsmål og følelser foreslår en sognepræst nu et kirkeligt skilsmisseritual. Et ægtepar der netop er midt i en skilsmisse er i studiet for at fortælle om hvordan de tager imod de nye tanker.

Uge 9: Ny datomærkning
March 03, 2019

Flere fødevareproducenter indfører nu en ny datomærkning. Fremover vil forbrugere kunne støde på Ofte God Efter. En fødevare-ekspert er med i studiet for at forklare hvad det går ud på.

Uge 8: IS-krigere
February 24, 2019

Diskussionen går netop nu på om Danmark skal tage imod de danske statsborgere der er rejst til Syrien for at kæmpe for IS. Både en krigsekspert og en tidligere IS-kriger er med i studiet.

Uge 6: IT-sikkerhed i Nyborg
February 10, 2019

Nyborg kommune har valgt at teste en af deres egne skoler ved at sende en undercover-person ind med skjult kamera.

loaded