Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Šalovci, Škofja Loka, Slovenske Konjice, Bled
July 04, 2020

Poročali smo o uspešnosti nekaterih občin pri sledenju konceptu zero waste oziroma nič odpadkov, blagoslovu več kot 270 let starih obnovljenih orgel v Cerkvi Marijinega oznanjenja v Crngrobu. Odpravili pa smo se tudi na Goričko, ki ponuja preživljanje dop

Novo mesto, Log - Dragomer, Koper, Ptuj
June 27, 2020

Poročali smo o gradnji čistilne naprave in kanalizacijskega omrežja v občini Log - Dragomer, ki naj bi prispevala k čistejši Ljubljanici, o obnovi vodovodnega sistema v Spodnjem Podravju ter začetku gradnje vodovoda in kanalizacije na obronkih vinorodne T

Brežiče, Lenart, Šentvid v Ljubljani
June 20, 2020

Poročali smo o novem domu za starejše v nekdanjem hotelu Črni les v Lenartu, prenovi zgodovinskega lesenega mostu v Cerkljah ob Krki in o Šentviških dnevih v čast 120-letnici ustanovitve prve mizarske zadruge na Kranjskem. Vabljeni k poslušanju.

Ptuj, Moravske Toplice, Jesenice
June 13, 2020

Poročali smo o gradnji druge cevi karavanškega predora, napredku pri prenovi vodovoda za Spodnje Podravje in o oživljanju slovenskega turizma.

Maribor, Šempeter, Velike Lašče, Škofja Loka
June 06, 2020

Predstavili smo nekatere župnije in tamkajšnje versko življenje. Ob Dnevu za Magnificat, ki smo ga pripravili na Radiu Ognjišče, so molivci spregovorili o zanimivostih v teh župnijah ter predstavili skupine, ki v njih delujejo.

Slovenija
May 30, 2020

O načrtovanem širjenju proizvodnje ajdovske družbe Biaseparations v domačem kraju, vztrajanju Ptuja pri kandidaturi za Evropsko prestolnico kulture, kljub nekaterim pomislekom zardi pomanjkanja finančnih sredstev, in o letini soli v Sečoveljskih solinah.

Kamnik, Trebnje, Cerklje na Gorenjskem, Logarska dolina, Brežice
May 23, 2020

Opozorili smo na nekatere pomembnejše naložbe v železniško infrastrukturo vprihodnje, poročali smo o novi prodajalni trebanjske kmetijske zadruge vŽužemberku, preverili smo, kakšno je povpraševanje po oddih

Brnik, Cirkulane, Pivka
May 16, 2020

Poročali smo o investiciji podjetja Iskra Mehanizmi na Brniku, obnovi gradu Borl nad Dravo v Halozah ter razvoju skupne blagovne znamke treh kraških znamenitosti.

Ljubljana, Kamnik, Bled, Bohinj in Kranjska Gora
May 09, 2020

Poročali smo o odprtju knjižnic, in kako so ljudje brali v času epidemije, ko so te bile zaprte. Spregovorili smo o obisku nekaterih turističnih destinacij, pa tudi o tem, kako nekateri največji trgovci pomagajo v tej krizi.

Ljubljana, Rogatec, Piran
May 02, 2020

Poročali smo o ponovnem odprtju ljubljanskega živalskega vrta, odprtju Muzeja na prostem v Rogatcu ter o vplivu omejitvenih ukrpeov zaradi epidemije na čiščenje morja.

loaded