Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Podravje, Kamnik, Volčij Potok in Blejsko jezero
April 25, 2020

V oddaji smo poročali o brezposelnosti v Podravju, dobrodelnosti v Kamniku, ponovnem odprtju Arboretuma Volčji Potok in sanaciji Blejskega jezera.

Ajdovščina, Ljubljana, Novo mesto
April 18, 2020

V oddaji smo poročali o stanju na slovenski južni meji, o pomoči Karitas vipavske dekanije otrokom in brezdomcem ter o preživljanju karantene v ljubljanskem živalskem vrtu.

Slovenija
April 11, 2020

Poročali smo o pozebi, ki je prizadela slovenske sadjarje, spletni strani, ki povezuje podjetnike, ki so začasno morali zapreti vrata, in njihove potencialne kupce, ter o tem, da po Sloveniji številni prostovoljci še vedno šivajo zaščitne maske.

Ljubljana, Kranjska Gora, Sveta Trojica, Novo mesto
April 04, 2020

V oddaji smo poročali o poškodovani cerkvi v Sveti Trojici in kako se v tamkajšnji občini soočajo s posledicami epidemije. V Kranjski Gori smo preverili, kako je z izvajanjem dodatnih ukrepov za omejevanje gibanja. Predstavniki romske skupnosti so opozori

Ljubljana, Prevalje, Lenart
March 28, 2020

V oddaji ste lahko slišali, kako prebivalce s hrano oskrbujejo kmetije v Slovenskih goricah, da manjša ljubljanska trgovinica starejšim in ranljivejšim dostavlja sveže sadje in zelenjavo. Poročali pa smo tudi o Ožbeju Poriju, ki učencem in dijakom med šol

Maribor, Vipava, Polica, Slovenija
March 21, 2020

V oddaji smo predstavili pozitivne zgodbe, ki so se pojavile ob soočenju z novim koronavirusom. Poročali smo o prostovoljcih, ki so pripravljeni pomagati, gostilni, ki kuha starejšim in socialno šibkejšim, Youth Hostlu Pekarna, ki je ponudil sobe medicins

Ptuj, Hrastnik, Dobrepolje
March 14, 2020

V oddaji smo poročali o težavah z odpadki na Ptuju, problemih prebivalcev Hrastnika zaradi kamnoloma Boben, protipoplavnih ukrepih in pomanjkanju zdravnikov na območju Občine Dobrepolje ter o cvetenju sadnega drevja pri nas.

Dravograd, Idrija, Ptuj
March 07, 2020

V oddaji smo poročali s čim je podeljevalce nagrade Zlati kamen prepričala letošnja najbolj razvojno prodorna občina Idrija, kakšni so načrti za gradnjo obvoznice v Dravogradu in kako so na Ptuju polni optimizma po uvrstitvi v nadaljnjo tekmo za Evropsko

Brežice, Brnik, Murska Sobota
February 29, 2020

V oddaji smo poročali o predlogu sprememb prometne infrastrukture ob ljubljanskem letališču, investicijah v Občini Brežice ter konceptu Pametnih vasi in razvojnih priložnostih Pomurja.

Slovenj Gradec, Ptuj, Kranjska Gora
February 22, 2020

Poročali smo o rekordni licitaciji hlodovine v Slovenj Gradcu, zimski sezoni v Kranjski Gori in znamenitostih, ki privabljajo številne turiste na Ptuj.

loaded