Iz naših krajev

Iz naših krajev


Latest Episodes

Kamnik, Pivka, Škofljica
September 12, 2020

V tokratni oddaji Iz naših krajev smo se odpravili v Kamnik, Pivko in Škofljico. Vojaški muzej Pivka in država končno z dogovorom o sofinanciranju pri delovanju parka, kaj to pomeni za park smo vprašali direktorja Janka Boštjančiča. Z županom Občine Škofl

Maribor, Piran, Gorenja vas-Poljane
September 05, 2020

Poročali smo o obnovi središča Maribora, sanaciji klifa v Piranu, ki ogroža župnišče, ter proti poplavnem ukrepanju v občini Gorenja vas - Poljane.

Maribor, Ribnica, Svečina
August 29, 2020

Poročali smo o vzpostavljanju holdinga mariborskih javnih podjetij, ribniških pohodnih poteh ter novi jabolčni in sadni poti. Vabljeni k poslušanju.

Odkrivamo lepote Slovenije
August 22, 2020

Počitnice se počasi končujejo, a vseeno sta lahko september in oktober vremensko lepa. Zato smo vam predstavili izletnik, ki ponuja 54 idej za popotovanje po Sloveniji, nato vas povabili v dolenjske zidanice, ki so lahko turistično zelo zanimive, ob sklep

Štanjel, Kozje, Hrastnik
August 15, 2020

V oddaji smo ob prazniku Marijinega vnebovzetja spregovorili o romanjih in svetiščih. Poročali smo tudi o načrtovani gradnji novega doma starostnikov v Hrastniku, prodaji Dvorca Kozje in sanaciji gradu Štanjel zaradi poplav.

Portorož, Bohinj, Kočevje
August 08, 2020

V oddaji smo spregovorili o turistični sezoni v Portorožu, prenovi železniške proge med Ljubljano in Kočevjem, ob obisku Bohinja ob pridobitvi frekvence pa je za naš radio spregovoril tudi tamkajšnji župan Jože Sodja.

Brežiče, Vipava, Solčava
August 01, 2020

V oddaji smo skočili v kar tri slovenske občine. V Vipavi smo izmerili poletni utrip, v Solčavi preverili kaj se bo dogajalo ob občinskem prazniku, v Brežicah pa smo preverili, kako daleč so investicije podjetja TPV.

Bela Krajina, Vrhnika, Jesenice
July 25, 2020

V rubriki Iz naših krajev so prispevki iz Bele Krajine, Vrhnike in z Jesenic. Najprej kako je z onesnaženostjo reke Krupe, potem tudi o tem, kakšne preglavice občini Jesenice povzročajo vsakoletni zastoji pred predorom Karavanke in kako se veselijo obnove

Koper, Piran, Trebnje
July 18, 2020

Poročali smo o reševanju problema pitne vode v naši Istri, biotskem dogajanju v slovenskem morju in nastajanju največje zadruge na Dolenjskem. Vabljeni k poslušanju.

Luče, Posavje, Hrastnik
July 11, 2020

Najprej smo se ustavili v Savinjski dolini. Govorili smo o tem, da so Luče te dni postale prvi kraj v Sloveniji, ki sam v celoti pokrije potrebe po električni energiji, o Posavju, kjer pospešeno razvijajo kolesarski turizem, ob sklepu pa smo se podali še

loaded