Frankrijk Binnendoor

Frankrijk Binnendoor


Latest Episodes

Toplunch op de Roche de Solutré ten zuiden van Mâcon
November 20, 2020

De Roche de Solutr ligt ten zuiden van Mcon, niet ver van de Autoroute du Soleil. Ik wilde pers bovenop deze historische plek lunchen. Hoe ik dat deed? Dat lees je in deze tip en kun je horen in de bijbehorende podcast. Vlakbij de Roche du Solutr ligt

Podcast Parijs: Begraafplaats Père-Lachaise
November 13, 2020

Cimetire du Pre-Lachaise in Parijs is de oudste begraafplaats van de stad. Maar waarom ga je in hemelsnaam tijdens een stedentrip Parijs naar een begraafplaats? Als ik in Parijs ben moet ik er altijd even naar toe. De laatste keer dat ik er was had ik e

Ontdek Lyon en la vieille ville!
September 12, 2020

In deze podcast van Frankrijk Binnendoor Online praat ik je bij over een bezoek aan Lyon. In een vorige podcast vertelde ik je al hoe je vanuit Villars-les-Dombes met de trein in een halfuur in het centrum van de stad komt.

Podcast: ontdek het Marais Poitevin in Poitou-Charentes!
September 08, 2020

Het Marais Poitevin is een bijzonder stuk natuur tussen Niort en de Atlantische kust bij La Rochelle. Een uniek gebied waar je lekker kunt wandelen en fietsen. Maar er valt nog veel meer te beleven en dat hoor je in een podcast die ik er over maakte.

Beaune, meer dan een tussenstop langs de Route du Soleil
August 31, 2020

Beaune is de ideale tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk. Maar daar doe je deze gezellige wijnhoofdstad van de Cte-d'Or te kort mee. Luister naar deze podcasts voor wat tips. Beaune langs de Route du Soleil Beaune in de Bourgogne is voor mij a

Angers een stad die je niet mag missen!
August 09, 2020

Angers is met het fraaie kasteel, de kathedraal en het gezellige oude centrum een aanrader. Met deze insiderstips geniet je volop van Angers.The post Angers een stad die je niet mag missen! appeared first on Frankrijk Binnendoor.

Heimwee naar Zuid-Frankrijk
July 23, 2020

Armand Vliegen uit Maastricht hielp de crew van mijn favoriete Franse restaurant in Maastricht, Bouchon d'en face, om deze moeilijke tijd te overleven en schreef het boek Heimwee naar Zuid-Frankrijk gebaseerd op zijn rijke ervaringen in Frankrijk. In deze

Interview Andy Arnts van Frankrijk Magazine En Route
March 22, 2020

In deze korte podcast neem ik je mee naar de favoriete plekjes in Frankrijk van auteur Andy Arnts die ook hoofdredacteur is de Frankrijkmagazine En Route en Maison EnFrance. In het bijbehorende blog op frankrijkbinnendoor.

Een bijzondere wijnproeverij in de Loirestreek
March 18, 2020

Met deze podcast haal je een stukje Frankrijk in huis en hoop ik een glimlach op je gezicht te kunnen toveren. Dit is mijn verhaal over een hilarische wijnproeverij in de krochten van een grot onder de wijngaarden van Bourgueil in de Loirestreek.

Lekker leuke plekjes in Parijs
February 17, 2020

Parijs is een fantastische stad waar veel meer valt te beleven dan de beroemde bezienswaardigheden. In deze podcast met bijbehorend blog verklap ik twee van mijn favoriete plekjes en ontdek je hoe de artiest die naast mij zat betaalde.