Dalfolk

Dalfolk


Malin Foxdal - gränslös sångerska

July 24, 2015

Malin har alltid vetat att hon är sångerska. Det är hennes innersta kärna, som hon uttrycker det.
När hon var runt tio år gjorde hon sitt första stora soloframträdande. Det var under en konsert med Georg Riedel, och hon fick en jättefin komplimang av Georg: Det var precis så här jag tänkte att den här sången skulle sjungas när jag skrev den.
Sen var det raka spåret mot målet: Estetlinjen på gymnasiet, Musikkonservatoriet i Falun och Musikhögskolan i Stockholm.
Men inför sista året på Musikhögskolan tog Malin ett sabbatsår för att fundera över om det verkligen var musik hon skulle jobba med. Pluggandet stod henne upp i halsen.
Men när hon jobbat i butik och tänkt färdigt så återvände hon till utbildningen med ett tydligt mål och ett projekt, att jobba fram en musikteater.
Det blev "Brorslotten", en föreställning om Faluns tidiga historia som hon sedan kom att spela under flera år.
Efter femton år i Stockholm återvände Malin med sambon Magnus Zetterlund och sonen Viktor till Falun. Nu delar hon sin tid mellan livet som turnerande artist och som lärare på Musikkonservatoriet.
Hör Malin berätta om sin musikaliska utveckling och intresset för livsåskådningsfrågor och hälsa. Just nu läser hon om ayurveda, en indisk filosofi och läkekonst.