Dalfolk

Dalfolk


Cia Embretsen - teater, film och Somalia bandy

July 17, 2015

Hon skrev och satte upp sin första teaterpjäs när hon var sju, men när hon var åtta tog konståkningen över och blev hennes stora passion i många år.
Det var inte förrän hon fyllde 26 som teaterintresset hann ikapp henne, och hon skrev ett bygdespel för Rättvik som spelades två somrar.
Från teater är steget inte långt till film, och Cia gjorde en kortfilm "Mörksuggan" som var en sorts skräckfilm - men så jättehemsk var den inte.
Men filmintresset var väckt och Cia gick en utbildning, manus för film och TV, på Högskolan Dalarna.
När hon en dag för ett par år sedan läste att det skulle bildas ett somaliskt bandylandslag och Philip och Fredrik skulle göra en film om äventyret tvekade inte Cia länge. Hon tänkte att hennes kombination av konståkningstränare med filmintresse skulle passa perfekt, så hon kontaktade Philip och Fredrik och blev engagerad i  projektet.
Idag är hon ordförande för Somalia bandy, och jobbar med ett integrationsprojekt som kallas "Borlänge - möjligheternas stad". 
Samtidigt har hon skrivit ett filmmanus med arbetsnamnet "Bakom leendet", som bygger på hennes erfarenheter under arbetet med Somalia bandy. Cia försöker hitta produktionsbolag som vill filmatisera manuset, och har också fått intresse från ett produktionsbolag i Hollywood.