Dalfolk

Dalfolk


Christian Eriksson - sångare i Twilight Force

July 03, 2015

Christian är nybliven pappa till Leon, en roll som fortfarande känns lite ovan, men är det bästa han varit med om, berättar han. Christian tror också att det går bra att kombinera artistlivet med papparollen.- Man kan inte sluta leva för att man får barn. Jag kommer naturligtvis att vara ute och resa en hel del, men sen är jag hemma långa perioder med Leon också.
Själv bodde Christian dom första åren i en liten by utanför Falun som heter Lumsheden, som han har trevliga minnen från. Där föddes också drömmen om att bli rockstjärna när han kollade på brorsans video med Twisted Sister.
Sedan flyttade han med familjen in till Falun, och det blev roligare med kompisar och rockband än skolan, kan man säga.
Christian berättar om sin väg till sångare i power-metalbandet Twilight Force, och om den fantastiska Europaturné han nyligen kom hem från.- Fansen i Italien var så hysteriska, och hela stället kokade så vi vågade nästan inte gå in på scenen. 
För några år sedan var Christian med i TV-programmet The Voice, och hade Magnus Uggla som mentor.- Men det har inte gett mig så mycket, bara ett gig på Peace & Love tillsammans med Uggla för ett par år sedan.
Han berättar också om samarbetet med Sabaton genom åren och att han planerar att göra en egen julkonsert i Falun i december.