Dalfolk

Dalfolk


Fredrik Swahn - artist och inspiratör

June 26, 2015

Sedan tio år bor Fredrik i Stjärnsund, från början tillsammans med Lisa och dom fyra barnen. Nu har Lisa lämnat honom, men han bor kvar i byn i ett vackert hus från 1834 som en gång varit en stålugn. 
På gården finns också "Vilan" - ett spa där Fredrik tar emot gäster som vill koppla av, ägna sig åt varandra och kanske få massage.
När jag besöker Fredrik är det full verksamhet på gården, gräsmattan håller på att förvandlas till odlingsbäddar av volontärer från föreningen Permakultur.
Vi pratar om att hans artistkarriär har fått en annan inriktning, som går ut på att inspirera människor och det ger honom energi tillbaka.
Det handlar också om Fredriks omättliga bekräftelsebehov, och han säger att det läskigaste han vet är om någon inte tycker om honom.
Fredrik är en ovanligt energisk person, och han är glad över att han växte upp under en tid när man inte försökte sätta diagnoser på folk. Han medger att han förmodligen hade fått etiketten ADHD, men är glad för att han lyckades kanalisera sin energi i musiken.