Dalfolk

Dalfolk


Nippe Sylvén - legendarisk musiker med utsträckt hand

June 05, 2015

Nippe föddes med höftfel, och det gjorde att han inte kunde vara ute och springa och leka som andra barn förrän han var i tioårsåldern. Istället började han spela piano, rita och måla.
Musiken blev så småningom hans yrke, och han har turnerat välden runt. Ett tag höll musikerlivet på att knäcka honom också, när han fastnade i ett narkotikamissbruk.
Då flyttade Nippe hem till Borlänge och lyckades bryta den onda cirkeln. Han bildade ett band som blev framgångsrikt både hemma och utomlands.
Men i slutet av 80-talet tröttnade han på att ha musiken som yrke, och blev fastighetsskötare! Musiken blev istället något han gjorde på fritiden, och lusten kom tillbaks.
Så småningom värvades Nippe till att bygga upp Rockhuset i Borlänge, och efter det var det inte så stort steg att bli fältassistent på en av skolorna i Borlänge. Där blev han kvar i 17 år och hjälpte på olika sätt många ungdomar som hade det jobbigt.
Sedan drygt 20 år bor Nippe i en liten stuga i en liten by i Gagnef. Han lever där ensam och trivs förträffligt med det. Skriver musik, spelar in musik, målar och kör sin Harley Davidson emellanåt.