DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Bryan Stevenson: Kristna har ett ansvar att agera vid orättvisor
October 04, 2019

Den amerikanska människorättsjuristen Bryan Stevenson är bokaktuell i Sverige och besökte nyligen Bokmässan i Göteborg.

Narnia och Stryper delade scen på Sydamerikaturné
October 03, 2019

Svenska Narnia och amerikanska hårdrocksbandet Stryper framför Stryper låt ”The Way” tillsammans på deras gemensamma turné i Sydamerika, som precis har avslutats. Christian Liljegren sjunger duett med Stryper-sångaren Michael Sweet. Låten är med...

Stort intresse för Filadelfias bänkar
October 03, 2019

Filadelfiakyrkan i Stockholm säljer sina kyrkbänkar. Och intresset är stort. Dagen var på plats i tisdags och mötte några av köparna.

Moderaterna vill ge sig in i kyrkopolitiken igen
October 01, 2019

År 2011 tog Moderaterna sitt beslut att inte längre ställa upp i kyrkovalen.Nu trycker Moderaterna på ångra-knappen. Två motioner har kommit in till partistämman som hålls den 17-20 oktober i Västerås med kravet på att återta förlorad mark, två...

"Läser du andlig litteratur?"
September 27, 2019

Dagen finns på plats på Bokmässan i Göteborg i år också. Aase Berg, författare och poet, Jan Gradvall, nöjesjournalist och Hanif Bali, riksdagsledamot, fick svara på frågan om de läser andlig litteratur.

Öyvind Tholvsen: Medlemmarna i Lugnetkyrkan upplevs stå för förtryck
September 17, 2019

Intervju med Lugnetkyrkans pastor Öyvind Tholvsen gällande debatten om gränserna för religionsfrihet och diskriminering under festivalen Dala Pride."Vi upplevs stå för ett förtryck på grund av vår syn på äktenskapet."

“Inte lämpligt att vi gör oss beroende av Lugnetkyrkan” - Joakim Storck
September 17, 2019

Intervju medkommunalrådet Joakim Storck (C)gällande debatten om gränserna för religionsfrihet och diskriminering under festivalen Dala Pride.

"Vi upplevs stå för ett förtryck - Öyvind Tholvsen
September 16, 2019

Frikyrkan, hbtq-rörelsen och lokalpolitikerna möttes under festivalen Dala Pride för att diskutera gränserna för religionsfrihet och diskriminering. Detta efter sommarens stundtals heta debatt i lokala medier om kommunens hyresavtal med...

Kungafamiljen och riksdagsledamöter på gudstjänst i Storkyrkan
September 10, 2019

Inför riksmötets öppnande samlades kungafamiljen och riksdagsledamöter traditionsenligt till gudstjänst i Storkyrkan i Stockholm. Dagen var på plats.

Lovsången fortsatte när strömmen gick på Ära19
September 02, 2019

Ett plötsligt åskoväder gjorde att Ladan på Torpområdet blev utan ström, men det hindrade inte lovsången från att fortsätta.