DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Rättegång om samvetsfrihet
September 30, 2015

Barnmorskan Ellinor Grimmark och landstinget i Jönköpings län möttes i går rättsalen. Här kommenterar hon, hennes ombud och landstingets ombud rättegångens inledning.

Carola sjunger med flyktingarna i sitt hem
September 29, 2015

Carola åkte till Grekland för att hjälpa båtflyktingar. Nu har hon öppnat upp sitt hem för hem för kristna flyktingar från Iran som hon träffade där.

Josef Barkenbom avslöjar sina bästa dejtingtips
September 24, 2015

Josef Barkenbom, pastor i Södertörnkyrkan i Huddinge, är en av huvudpersonerna i realityserien ”Tro, hopp och kärlek”.

Bäckbykyrkan startade egen språkutbildning
September 23, 2015

Bäckbykyrkan i Västerås såg ett behov som de bestämde sig för att fylla. Varje vecka tar de därför emot ivriga språkelever från Mellanöstern som får gå på svenskkurs. Personer som i väntanpå uppehållstillstånd inte har tillgång till SFI (svenska för invan

70 spännande år i hetluften för Dagen
September 18, 2015

Följ med på en spännande resa genom historien – och in i framtiden. Läs mer påhttp://www.dagen.se/70

En glad Lax har korsat Sverige
September 16, 2015

Hur klarar en människa att vandra med ett kors i trettio dagar? Och varför göra det? Alf Lax vet. För andra året i rad gör han en korsvandring genom Sverige. Drygt 40 mil på 30 dagar i strålande solsken och hällande regn.Många personliga samtal om Gud har

Frälsningsarmén bäddar för flyktingarna
September 16, 2015

Senaste tidenhar fyra flyktingfamiljer tagits emot för att sova över i Frälsningsarméns lokaler i Stockholm. Totalt har de 40 akuta boendeplatser. Dagen har besökt Kår 393 som står redo att ta emot fler gäster.

Här hjälper kyrkan flyktingarna
September 15, 2015

De senaste dygnen har hundratals flyktingar anlänt till tågstationen i Malmö. Frälningsarmén finns på plats med volontärer för att möta flyktingarna.

Stefan Löfven: Därför behövs trossamfunden
September 10, 2015

Regeringen miljardsatsar så att flyktingar ska få det lättare att komma in i det svenska samhället. Här spelar trossamfunden och studieförbunden en nyckelroll, menar statsministern.Stillbild:Bertil Ericson, TTRörlig bild: Natanael Johansson, Dagen

Framgången fick Lena Andersson Hubbards liv att gå sönder
September 04, 2015

Som 15-åring slog Lena Andersson Hubbard igenom över en natt med sången "Är det konstigt att man längtar bort nån gång". Men den intensiva karriären och kändishetsen ledde henne rakt in i ett vilset andligt sökande efter trygghet.