DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Bahar firar svensk jul - på persiskt vis
December 01, 2015

År 2009 tvingades Bahar och hennes familj att fly från regimen i Iran. När de kom till Sverige kom de kontakt med en kyrka och fick höra talas om Jesus. När Dagen träffar familjen Dashti berättar Bahar om hur hon kom till tro och om hur hon älskar att fir

Se mäktiga ljusinstallationen i katedralen
November 25, 2015

Plötsligt stod besökare till kapellet i King's College i Cambridgebåde i kyrkan och yttre rymden samtidigt. Konstnären Miguel Chevalier kompletterade den gotiska arkitekturen med fantastiska ljusinstallationer.

Eftersnack med Håkan Nesser
November 25, 2015

Författaren Håkan Nesser gästar poddcasten Dagens människa. Möt honom i ett kort eftersnack med programledarna Daniel Wistrand och Malin Aronsson.

Samuel Ljungblahd - kandidat 4 till Årets förebild 2015
November 20, 2015

Samuel Ljungblahd, Umeå, som genom sin musik frimodigt stått upp för sin tro och ingjutit hopp och mod till andra kristna, inte minst under prinsbröllopet i sommar. En artist som vågar gå sin egen väg.

Olivia Trygg - kandidat 3 till Årets förebild 2015
November 19, 2015

Olivia Trygg, Stockholm, som självt vuxit upp med en missbrukande pappa och startat en stiftelse som hjälper barn och ungdomar med liknande problem. Ett maskrosinitiativ för andra maskrosbarn.

Nuri Kino - kandidat 2 till årets förebild
November 18, 2015

Nuri Kino, Södertälje, för att han på ett osjälviskt sätt hjälper andra människor på flykt och kämpar för förföljda kristna i Mellanöstern. Hans insatser sträcker sig från Södertälje till Vita huset.

Kerstin Carlsson - kandidat 1 till Årets förebild 2015
November 17, 2015

Kerstin Carlsson, Malmö, som med varmt hjärta och skicklighet fått invandrarkvinnor att sticka babykläder till nyfödda i behövande biståndsländer samtidigt som de lär sig svenska.

Vad har Jesus med IS kalifat att göra?
November 17, 2015

Dagen intervjuar Rickard Lagervall, islamolog och Bitte Hammargren, journalist och Mellanösternkännare, under ett seminarium om Islamiska staten. Läs en längre analys här.

Tioårsjubilerar med klimaträttvisa
November 13, 2015

Maria Bäcklund berättar varför Kyrkornas globala vecka valt att fokusera på miljön.

Pastor Tigleth Malkey vill öka mångfalden i svenska kyrkor
November 13, 2015

Tigleth Malkey har gjort resan från syrisk-ortodoxa kyrkan till frikyrkan. I dag leder han pingstförsamlingen Södertäljekyrkan och brinner bland att se en mer mångkulturell frikyrkorörelse – som bidrar till integration.