DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Sverige får sin första kardinal någonsin
May 22, 2017

Den 28 juni får Sverige och Nordensin första kardinal någonsin– i den oskodde karmelitmunkens Anders Arborelius gestalt. Anna B. Sandberg kommenterar påvens val av kardinal.

Barnlösheten – hemligheten­ alla visste­ om
May 18, 2017

I elva år längtade Cecilia och Göran Henrixon efter att bli föräldrar. Sorgen över att det inte gick bar de som en tyst hemlighet under flera år.

Elise Lindqvist attackerades i tunnelbanan av gäng
May 18, 2017

Under en fredagskväll när hon var ute med teamet från Sankta Clara kyrka för att hjälpa prostituerade på Malmskillnadsgatan blev Elise Lindqvist attackerad. "Fick höra av polisenatt de var extremt farliga män".Se hela...

Låtskrivaren Dan Ådahl om vändpunkten i sitt liv
May 11, 2017

Dan Ådahl om sin nya singel “Litar du på mig?” - en sång han sjungit in tillsammans med sina bröder Simon och Frank. Sången skrev han efter ett omvälvande gudsmöte härom året.

Omar Ud-Din - en av få präster med utomeuropeiskt namn i Svenska kyrkan
May 10, 2017

Av det tjugotal präster som vigdes till tjänst i Svenska kyrkan i början av 2017 har bara tre rötter utanför Sverige.Omar Ud-Dinär en av ytterst få präster i Svenska kyrkan som bär ett utomeuropeiskt namn. Han föddes i Sverige, men hans pappa var...

Uniformerad polis släpade iväg 11-årig flicka från kristen friskola
May 10, 2017

När en 11-årig flicka förra tisdagen hämtades på en kristen friskola av tre socialsekreterare och två uniformerade poliser kom det som en total överraskning för skolan. Flera barn som såg omhändertagandet blev kraftigt omskakade.

Dagens vecka, v 18
May 05, 2017

Dagens Jacob Zetterman och Elisabeth Sandlund diskuterar de mest omtalade nyheterna i veckan på dagen.se.

Tron och kyrkan blev Helenas livlina i sorgen
May 05, 2017

Brandmannen Anders dog i tjänsten. Ett år efter olyckan berättar änkan Helena Swärd om Guds trofasthet mitt i smärtan.

Liljen Pethrus tackar Gud för sin dator
April 25, 2017

Var hon än går bär Liljen Pethrus, 91, med sig sin iPad i väskan. Med hjälp av den ochFacebookhar hon kontakt med släkten runt om i världen , och där finns också allaspelen som håller hjärnan igång. För henne är den en gudagåva.

Katolska skolan som trotsar S-beslutet
April 20, 2017

Om Socialdemokraternas går vidare med sitt kongressbeslut att förbjuda religiösa inslag i skolan, då blir det ett fall för Europadomstolen. Det säger Mats Hansén, rektor på St Eriks katolska skola, som är övertygad att S-beslutet kommer att...