DagenTV

DagenTV


Latest Episodes

Hanif Bali: Avskaffa lagen om religionsfrihet
July 06, 2017

En pingstförsamling klarar sig gott med samma regler som en hockeyklubb. Det menade den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali, då ha kom till G som i Gud i Almedalen för att prata religion med kyrkoledare.

Stakset pekade på Jesus för politikerna
July 06, 2017

Det blev ett väldigt ovanligt seminarium på Almedalen, för mitt bland politikerna som ville lösa förortsproblem med poliser, skolor och omfördelning av resurser deltog också Sebastian Stakset. Han hade bara ett svar på problemen – Jesus.

SD: Svenska kyrkan ska missionera
July 05, 2017

Sverigedemokraterna vill att Svenska kyrkan ska vara på plats och missionera och visa upp majoritetskulturen i utanförskapsområden. Under Almedalsveckan presenterade partiet sitt valmanifest samt sin kampanjfilm.

Elisabeth Svantesson: Ett svek att lägga ner Fas 3
July 04, 2017

Många långtidsarbetslösa går numera sysslolösa hemma på grund av att regeringen lade ner åtgärden Fas 3.Nu ryter den tidigare arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M) till, och kallar regeringens agerande för "ett svek".

Elevers religionsfrihet slagträ i friskoledebatt
July 04, 2017

En av vårens hetaste politiska frågor har landat i Almedalen – religiösa friskolors vara eller icke vara. Och båda sidor använde religionsfrihet som argument för sin sak.

Almedalen: Att undvika maktens frestelser
June 29, 2017

Ledare står i en utsatt position var de än befinner sig – i politikens, näringslivets, kyrkornas eller idéella sektorns värld. Vilka är riktmärkena för ett gott ledarskap? Varifrån hämta man kraft? Hur undvika maktens frestelser? Och vad händer...

Almedalen: Samvetsfrihet? Och för vem?
June 29, 2017

En barnmorska som förlorat sitt arbete på grund av att hon inte vill utföra aborter har fört upp frågan om samvetsfrihet i domstol. Är samvetsfrihet något för Sverige? Och handlar det i så fall enbart om aborter? Eller kan samvetsfrihet gälla inom...

Almedalen: Vad gör ni när kriminella gäng sprider skräck bland unga?
June 29, 2017

Hur får vi få stopp på gängkriminalitet i förorterna och den rädsla som breder ut sig bland unga människor? Hur tänder vi hopp i en ung generation?

Almedalen: Vem avgör tron hos konverterade asylsökande?
June 29, 2017

Organisationen Open Doors har kartlagt våld och trakasserier på flyktingmottagningar mot kristna asylsökande, inklusive konvertiter, som kommit till Sverige. Vad gör vi åt problemet? Och hur påverkas asylprocessen av att någon har konverterat till...

Almedalen: Vad har Gud i skolan att göra?
June 29, 2017

De religiösa friskolorna är ifrågasatta. Socialdemokraterna kräver ett totalstopp mot religiösa inslag i skolan, och även från liberalt håll hörs invändningar. Onyanserad religionsskräck eller nödvändiga förändringar av svensk skola?