bro fm

bro fm


Til kamp mod pseudoarbejdet – med Dennis Nørmark

May 11, 2021


Skaber dit arbejde værdi?


Måske ikke et spørgsmål, du har lyst til at stille dig selv. Eller svare på, for den sags skyld. Men dagens gæst i bro fm insisterer på, at vi alle sammen har et ansvar for, at det, vi bruger vores professionelle liv på, rent faktisk giver mening.


Helle Bro har nemlig inviteret antropolog og forfatter Dennis Nørmark i studiet for at blive kloge på pseudoarbejde – et begreb, Nørmark introducerede med en filosof-kollega i en bog 2018, som tiltrak sig en hel del opmærksomhed. Der var tilsyneladende mange, der nikkede genkendende til diagnosen af arbejdsopgaver/arbejdslivet.


Nu har Nørmark udgivet en opfølger: ”Tilbage til arbejdet - Sådan bekæmper vi pseudoarbejde i organisationer”. Her kigger han på, hvad ledere og medarbejdere konkret kan gøre for at bekæmpe det – i hans optik – meningsløse arbejde.


Det er tiden værd at lytte med


Lyt med, når Helle og Dennis taler om, hvor pseudoarbejdet kommer fra, og hvem der egentlig afgør, hvilke arbejdsopgaver der har værdi. De vender travlhedskultur, kunstigt lange arbejdsdage og ansvar (eller mangel på samme). Og om, hvordan vi alle sammen kan gøre op med pseudoarbejde.


Du lærer blandt andet:


· hvordan du spotter pseudoarbejde (hint: spørg til værdien)


· hvordan du håndterer pseudoarbejde som leder (det kræver sårbarhed, ansvarlighed og en god portion mod)


· hvordan du forbygger pseudoarbejdet i din organisation: Ærlighed er første skridt.