bro fm

bro fm


#49 Nørdehjørnet: Slå nu den intuition ihjel

December 11, 2019






I denne udgave af bro fm slår vi muligvis den gode karma ihjel. Vi tager nemlig kvælertag på den gode, rare og bekvemme følelse, du får, når du synes, at du har lavet et supergodt projekt. Følelsen, der får dig til at nikke selvtilfredst og konkludere: ”Dét her … det gjorde jeg bare skidegodt”.


De skånselsløse karma-killers er vores adfærdseksperter, Catrine og Thomas. De gæster studiet til en snak om test, test og atter test. Lyder det tungt? Måske lidt. Du får alt andet end lige en brutal svingom med det kompetente makkerpar, der efterlader dig lettere rundforvirret, men en hel del klogere.


Catrine og Thomas dissekerer nemlig din gode mavefornemmelse, når du har løst en opgave til ug med kryds og slange. For ofte er den følelse baseret på et falsk grundlag. Et grundlag, der ikke er testet.


Og lige en advarsel på forhånd: episoden er supernørdet – men ganske brugbar. Vi lover at holde dig i hånden hele vejen igennem de 37 minutters nørderi.













Hvorfor skal jeg lytte med?



Det skal du fordi, at:



  • du før eller siden må indse, at test, test, test er vejen frem, hvis du vil skabe resultater med reel effekt.


  • du bliver klogere på, hvordan du kan fjerne de barrierer, der står i vejen for at teste ordenligt.


  • du får konkrete eksempler, der trækker nørderiet ned på det lavpraktiske plan.

Så hvis du mangler det sidste, kærlige spark til at komme i gang med at teste, så skal du stoppe med at læse og i stedet trykke på playknappen.













Podcasten i overskrifter



Har du ikke lige 37 minutter tilovers i dag, så har vi samlet nogle af de vigtigste pointer her:



  • Test er et stabilt stillads: Ligesom et stillads skal sættes ordentligt op med de rigtige modulsystemer og låseanordninger, så skal du sørge for at stille de rigtige spørgsmål, når du skal teste din løsning eller dit produkt. Hvis ikke du stiller de rigtige spørgsmål, så vælter test-stilladset sammen.

    Psst. Hvis du ikke allerede ved det, så har vi faktisk dedikeret et helt modul til test på vores uddannelse i adfærdsdesign. Her lærer du, hvordan du udvælger den rigtige test til en udfordring – og hvilke spørgsmål du skal stille.



  • Information, kompetencer og motivation: Det er de tre centrale barrierer, vi ofte ser, når vi kigger på, hvad der står i vejen for at teste. Enten ved du ikke nok om at teste (informationsproblem), eller også kan du ikke finde ud af det (kompetenceproblem). En tredje mulighed er, at du simpelthen bare ikke rigtig gider (motivationsproblem).

Hvis du har brug for alle mellemregningerne, så lyt til hele podcasten.