Blafrende Flammer
Latest Episodes
7. Det apostolske skisma
1920’erne var en fremgangstid for pinsebevægelsen i Danmark, men organiseringsvanskeligheder – og navnlig mislykkede forsøg på at løse dem – endte med at føre til en smertelig splittelse i 1924. Hør om det i syvende og foreløbig sidste afsnit af Blafren.
6. Guds ild
Frem mod 1919 blev den danske pinsebevægelse lammet af en teologisk kontrovers, der ikke desto mindre blev anledning til en ny samling og organisering af bevægelsen på landsplan. Hør om store, glemte personligheder som Kristian Nielsén og broder A. Biehl.
5. Fra vækkelse til organisation
Efter tre afsnit i træk med fokus på hovedstaden må vi videre ud i landet for at finde de steder hvor pinsebevægelsen var mest dynamisk i 1910’erne, blandt andre Odense, Næstved og Bylderup-Bov. Hør i femte afsnit af Blafrende Flammer om hvilken forskel .
4. Slaget om København
”Ifølge alle Tegn og Forudsigelser … lever vi i de sidste Dage før Kristi andet Komme,” skrev eks-skuespillerinden Anna Larssen i 1910. Men pinsevennerne var ikke de eneste med en vision om en ny verdensorden. Hør om det i fjerde afsnit af Blafrende Flam.
3. Teater og tempel
Årene omkring 1900 var en progressiv tid i Danmark. De gamle magthavere var på retur og blev erstattet af en ny frembrusende kulturelite. Midt i kredsen af forfattere og andre intellektuelle færdedes en af tidens mest feterede skuespillerinder. Det var e.
2. Sommeren 1907
Fandtes der sociale medier i 1907? Hvad er ligheden mellem pinsekirken og sangeren PSY, ud over at begge er populære i Sydkorea? Skabes folkebevægelser virkelig i kraft af store ledere? Og hvad skete der egentlig i København den sommer? Få svarene i ande.
1. To europæere i New York
Hvad har den tyske teolog og modstandsmand Dietrich Bonhoeffer til fælles med den europæiske pinsebevægelses apostel, den engelsk-norske prædikant T.B. Barratt? Få svaret – og mange flere historier fra Amerika – i første afsnit af Blafrende Flammer, en s.