4Health med Anna Sparre

4Health med Anna Sparre


Latest Episodes

152: Anders Lönedals svar på era frågor, och kokos-spread istället för smör – konkreta tips (sommartips del 2)
July 22, 2017

Idag ska du dels få höra vad Anders Lönedal svarat på ett par viktiga frågor som kom efter hans populära avsnitt om syra-basbalans, avsnitt 145. Dels så ska jag ge dig ett konkret tips på ett gott tillbehör som kan användas både till mat och som ett ”s...

151: Söta naturligt! Om socker, sötningsmedel och konkreta tips och recept på hur du istället sötar naturligt (sommartips del 1)
July 14, 2017

Vad händer i kroppen av socker och sötningsmedel? Och framförallt; hur kan du söta din mat utan att använda socker, men också utan att använda konstgjorda sötningsmedel? Vad finns det för hälsosamma alternativ?

150: Dr Cecilia Fürst – Mat till barn och vuxna
July 08, 2017

Idag berättar den kunniga och populära läkaren Cecilia Fürst om hur hon gör med mat till sin son och till sig själv. Hur gör man med mat i skola, förskola och hos släktingar? Hur lagar Cecilia snabbt och enkelt nyttig mat till sig själv?

149: Dr Cecilia Fürst – Kosten som passar din genetik, och hur du åldras långsammare
July 01, 2017

Hur påverkar du din epigenetik, så att du kan hålla dig frisk? Hur bevarar du dina telomerer så att du åldras långsammare? Hur äter du för just din genetik? Hur kan en persons kost behöva skilja sig från en annans beroende på genetik?

148: Våra 7 ursprungsrörelser – Varför du bör, och hur du gör för att få in dem i vardag och träning
June 24, 2017

Träna, stretcha och rör dig funktionellt på riktigt genom att inkludera våra basrörelser, vårt ursprungliga rörelsemönster! Visste du att vi har sju grundrörelser som vi är gjorda för att använda dagligen? Men en del av dem försvinner med vår moderna l...

147: Anders Lönedal – Gratis och ätbart i naturen
June 17, 2017

Skafferiet i din egen trädgård eller närmaste glänta! Och (!) dessutom spännande gratis tips för din naturliga hud- och hårvård, tips mot myggbett och annat! Vi pratar om det som är gratis, nyttigt och ätbart i naturen. Men inte bara det,

146: Dr Cecilia Fürst – SSRI, depression och utmattning
June 10, 2017

Utmattning, stress och nedstämdhet. SSRI, antidepressiva läkemedel. Enormt vanliga diagnoser och mycket vanliga läkemedel. Läkaren i funktionsmedicin, Cecilia Fürst, denna enormt kunniga och välutbildade kvinna hjälper oss att reda ut ämnet.

145: Anders Lönedal – Syra-basbalans. Sanningen. Hur du påverkar kroppens pH, och vad det gör för din hälsa
June 03, 2017

Syra-basbalans! Populäre Anders Lönedal är tillbaka för att idag berätta sanningen om kroppens pH! Vad spelar det för roll? Vilka är de vanligaste myterna kring syra-basbalans, och hur påverkar du kroppens pH?

144: Tillbehörstipset
May 26, 2017

Ett grymt tips på ett enda tillbehör som uppfyller alla kriterier för en komplett måltid som gör dig frisk – och som dessutom är gott till allt! Mitt personliga ”go-to”-alternativ, som går att variera i oändlighet.

143: Inflammation – så lever du antiinflammatoriskt
May 20, 2017

Inflammation är roten till allt ont som jag brukar säga – allt från hjärt- och kärlsjukdom, till magbesvär, autoimmuna sjukdomar, hudåkommor – ja, till och med pykologiska besvär som depression har en koppling till inflammation.