4Health med Anna Sparre

4Health med Anna Sparre


77: Dr Peter Martin – SIBO och hur man botar IBS och magproblem

February 12, 2016

Peter är tillbaka! En av våra populäraste intervjupersoner från 2015 är den här gången med oss och pratar om orsaker och behandling av IBS. Särskilt fokus blir det på det som kallas för SIBO, small intestinal bacterial overgrowth.

Redan i förra avsnittet pratade vi om IBS, och SIBO kom på tal, men idag tar vi tjuren vid hornen och förklarar hur man faktiskt kan bota IBS helt och hållet. Vi pratar SIBO, small intestinal bacterial overgrowth, och vad IBS beror på.

Här får ni en annan vinkling på IBS, en syn på att IBS kanske visst går att bota. Och även om detta är ett fristående avsnitt, så börja gärna med att lyssna på förra avsnittet (avsnitt 76) där vi pratar mer ingående om vad IBS faktiskt är. Det gör det lättare att hänga med i dagens djupdykning kring hur matsmältningssystemet fungerar, var tarmfloran ska hålla hus och hur den kan agera.

Varför får man IBS? Vad är SIBO och vad har det för koppling till IBS? Hur kan man bota SIBO och IBS? Och vad har Peter gjort åt sin egna IBS? Detta och mycket mer får du svar på i dagens spännande avsnitt!

En dryg timme att lyssna på i bilen, på promenaden eller på tåget!

Så här gör du:

Lyssna på din dator

Antingen kan du lyssna direkt här på bloggen genom att trycka på den grå playknappen i respektive avsnitt, dvs längst ner här i inlägget (alla avsnitt hittar du här: http://4health.se/category/podcast)
Eller så kan du gå in i iTunes och söka 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna på.Klicka på prenumerera så får du varje avsnittDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din iPhone

Kolla om du har appen/symbolen Podcaster (lila och vit). Annars gå till App Store i din telefon och sök Podcaster. Välj ladda ner (gratis)
Gå in i podcaster och sök 4health. Då hittar du kanalen 4Health med Anna Sparre som du kan klicka på och välja avsnitt att lyssna påDirektlänk till iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/4health-med-anna-sparre/id907951009?mt=2

Lyssna på din android:

Kolla om du har en app för att lyssna på podcasts. Annars gå till Google Play i din telefon och ladda ner podcast-app. Exempel på podcast-appar för android som du kan söka upp och ladda ner till din telefon är BeyondPod eller pocket cast. Se här för olika podcastappar till android:https://play.google.com/store/search?q=podcast&c=apps
Öppna länken till 4healths podcast-feed i denna app. Detta är det podcast-feed du kan kopiera och öppna i din podcast-app:http://4health.se/category/podcast/feed

Gå gärna in och lämna ett betyg/review när du ändå är i iTunes.