Op zoek naar Helen Dowling

Op zoek naar Helen Dowling


Latest Episodes

#6 - Bonusaflevering: de nalatenschap van Helen Dowling
April 19, 2021

In deze bonusaflevering gaat het over de legacy van Helen Dowling. Welke sporen heeft zij nagelaten? 

#5 - Haar moed, haar intelligentie, haar warmte
April 09, 2021

Hoe is de naam van violist Helen Dowling verbonden geraakt aan een psychologisch instituut voor kankerpatiënten in Nederland? 

#4 - Helen & George Enescu
April 02, 2021

Het is bekend dat de Roemeense violist George Enescu een belangrijke rol in het leven van Helen Dowling speelde als haar viooldocent, maar was er misschien meer aan de hand tussen die twee?

#3 - De vrouw in de schaduw
March 26, 2021

'De vrouw in de schaduw' noemde het hoofd van de afdeling zorg van het Helen Dowling instituut Anette Pet de hoofdpersoon van deze podcast. Toen ging het over de schaduw over haar leermeester George Enescu, maar in dit deel krijgen makers Hans Smit en Mar

#2 - Leerlingen & zielsverwanten
March 19, 2021

De zoektocht gaat verder op het conservatorium van Utrecht. Hans Smit spreekt daar met Lis Perry, concertmeester van het RFO én oud-leerling van Helen Dowling.

#1 - "Daar moet je niet terecht komen"
March 12, 2021

Hans Smit begint in deze eerste aflevering zijn zoektocht naar Helen Dowling. Hoe komt het dat de naam van deze violiste verbonden is aan een instituut voor psychologische zorg?

Op zoek naar Helen Dowling: vanaf 12 maart elke week een nieuwe aflevering
March 02, 2021

'Op zoek naar Helen Dowling' is een journalistieke en muzikale zoektocht naar het levenspad van deze Amerikaans-Russische violist (1916-1987) die als solist in de vergetelheid is geraakt, maar als docente een verpletterende indruk maakte op haar leerlinge