Mis mõttes?

Mis mõttes?


#30: Kuidas võib teraapiaga klienti kahjustada? Marika Paaver

July 01, 2024

Mis mõttes võib teraapia hoopis kahju teha? Täna keskendume teraapiaruumis varitsevatele ohtudele, millest iga abiotsija võiks teadlik olla. Miks on tähtis teha psühholoogiga kokkulepped? Kust jooksevad teraapiasuhte piirid? Ja kuidas käituda kui tundub, et teraapiaprotsess teeb aitamise asemel hoopis kurja? Vastuseid aitab otsida kliiniline psühholoog ja psühhoterapeut Marika Paaver. 


Kuula vestlust ja saad teada:


  • Kuidas võib terapeut patsienti kahjustada? 
  • Millist ohtu kujutab vale teraapiameetodi valik? 
  • Miks ei tohiks kliendi ja spetsialisti vahel olla sõprus- või armusuhet?
  • Mis on “taluvusaken” ja kuidas seda kasutada oma elus muutuste juhtimiseks?
  • Mida teha, kui tunned, et oled saanud teraapia käigus kahju?


Räägime ka sellest, miks psühholoogiteenust ei tohi reklaamida nagu piima, miks klient võib terapeudist sõltuvusse sattuda, kas psühholoog võib nõu anda ja paljust muust.


Vaata vestluses mainitud lisamaterjale: https://storiesforimpact.com/podcast/30-kuidas-voib-teraapiaga-klienti-kahjustada-marika-paaver/


Marika Paaver on kliiniline psühholoog, psühhoterapeut ja õppejõud. Ta on töötanud aastaid Tartu Ülikooli Kliinikumi psühhiaatriakliinikus, tegeledes eelkõige ärevus- ja meeleoluhäiretega, söömishäiretega ja sõltuvushäiretega. Ta on litsentseeritud kognitiiv-käitumuslikus teraapias ja skeemiteraapias. Tema tööriistakasti kuuluvad ka osaline EMDR väljaõpe, teadveloleku praktikad ja enesehoole juhendamine ja õpetamine.


Saadet juhib Marta Pulk.

______



loaded