360 Magazine

360 Magazine


Latest Episodes

Zijn tatoeages goed of slecht voor ons immuunsysteem?
August 04, 2023

Uit The Atlantic, vertaald door Katherine Wu

Augustusnummer | #zonsondergang
August 01, 2023

Het augustusnummer is er! Met o.a. een column van de Colombiaanse schrijver Hctor Abad, een dossier over de Russische kerncentrale op de Noordpool.

In Brazilië nemen arme boeren verlaten land in en maken er een levendig dorp van
July 31, 2023

De Beweging van Landloze Boeren mobiliseert arme Brazilianen om braakliggende landbouwgrond van de rijkste boeren te bezetten.

‘Klets met mij!’
July 27, 2023

Het tegenovergestelde van de in Nederland uitgevonden zelfscankassa is de Plauderkasse, dekletskassa, waar de caissire tijd neemt voor haar klanten. Een button op haar kleding nodigt ze uit tot een

Junkfood is toe aan een nieuwe definitie
July 14, 2023

Voor veel mensen is echt eten onbetaalbaar. Ultrabewerkte producten zijn daarentegen spotgoedkoop. Hier ligt een taak voor de overheid, aldus arts Chrisvan Tulleken.

Julinummer | Absurde wapenfeiten
July 03, 2023

Het julinummer is er! Met o.a. een Britse arts over de gevaren van ultrabewerkt voedsel en een reportage over een nieuwe generatie ouderen die het anders doet.

In Mauritanië worden echtscheidingen gevierd
June 28, 2023

In het West-Afrikaanse woestijnland Mauritani is het gebruikelijk om meerdere keren te scheiden. En wanneer dat gebeurt, vieren de vrouwen feest.

Juninummer | Confidentieel
May 30, 2023

Het juninummer is er! Met o.a. een dossier over spionage, een controverse over de toekomst van AI en analyses van de presidentskandidatuur van Ron DeSantis.

De onbegrijpelijke normalisering van de Syrisch-Arabische betrekkingen
May 12, 2023

Met welke logica Arabische landen diplomatieke betrekkingen met Assad willen herstellen is moeilijk te volgen. Deze Syrische schrijver doet een poging.