Kuran Time

Kuran Time


Latest Episodes

Yılbaşı Kutlamak Haram mıdır?
January 16, 2024

Kuran Time Aratrma Ekibi'ne son zamanlarda gerek yurtiinden gerek yurtdndan ylba kutlama konusunda ok fazla soru geldi. Bu konuda detayl bir ierik hazrlamaya altk. Yeni yln hepimiz iin hayr, bereket ve mutluluk getirmesini diler

En Büyük Musibet | 2. Lema 5. Nükte | Risale-i Nur Sohbetleri 5
January 16, 2024

Bedizzaman Said Nursi'nin zihnimizi ve kalbimizi aydnlatan muhteem eserinden ilhamla hazrladmz Risale-i Nur Sohbetleri, ikinci lemann beinci nktesiyle devam ediyor. Bu blmde asl musibetin dine gelen musibet olduundan, baz musibetler

“Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım.” hadisi sahih midir?
January 15, 2024

Kutsi hadis olduu ve Allah-u Teala'nn Peygamber Efendimiz'e hitaben syledii iddia edilen Sen olmasaydn alemleri yaratmazdm. minvalindeki hadis sahih midir?

Felsefe İnsanı Dinden Çıkartır mı?
January 15, 2024

Felsefe, ilgilenilmesi faydal bir bilim dal mdr? mam Gazali El munkizu min ed delal kitabnda felsefe ile uraan insanlarn imanlarnda sknt olduunu syler, filozoflar insanlar doru yoldan saptran kimseler olarak tantr. Ayn zamanda had

Ramazan'ın Özellikle İlk Günlerinde Sinirli ve Sabırsız Olmak
January 02, 2024

Ramazan aynn zellikle ilk gnlerinde normale gre daha sabrsz, daha sinirli oluyorum ve bu beni ok rahatsz ediyor. Bu durum bir vesvese midir yoksa bir sebebi var mdr, varsa nedir?

Oruç tutarken iş-okul temposunu azaltmalı mıyız?
January 02, 2024

Oru tutarken i-okul temposunu azaltmal myz?Bir rencinin Ramazanla ilikisi nasl olmaldr?

Din mit midir?
January 02, 2024

slam'daki baz hikayeler gemiteki baka dinlerin ve kltrlerin hikayelerine neden ok benziyor? Bu durum, dinin mit olduunu gstermez mi?

Hadislerin Hafızası: İmam Müslim'in Muhteşem Hayatı
November 16, 2023

slam Alimleri'nin Hayatlar serisinde bugnk konuumuz vefal bir alim, mam Mslim. Hadis ilminin nclerinden ve en nemli isimlerinden olan mam Mslim'in hayatna ve muhteem eseri Sahih-i Mslim'i yakndan inceleyelim.

Rahman’ın Özel Lütufları | Nur-u Tevhid İçinde Sırrı Ehadiyetin İnkişafı
November 16, 2023

Merhabalar arkadalar, Bugn uzun bir aradan sonra bir Gkhan zkan ierii ile karnzdayz. Podcastimizin konusu, Nur-u Tevhid inde Srr Ehadiyetin nkiaf. Tad damanzda kalacak, ilmi derinlie sahip gzel bir video olduuna inanyoruz.

Peygamber Mirasının Muhafızı: İmam Buhari'nin Muhteşem Hayatı
November 16, 2023

Bu podcastte, hadislerin gnmze kadar ulamasnn en nemli mimar saylabilecek mam Buhari'nin ilgi ekici hayat hikayesini ele alyoruz.