xtv.fi

xtv.fi


xtv Podcast 13: Lovemilla – haastattelussa elokuvan tähdet

February 06, 2015

_____
"Toki sarjassa lentää verta, kakkaa ja oksennusta, mutta siinä on aina pointti takana"
Vuonna 2013 Yle tilasi #lovemilla-nuortensarjan uusilta, kokemattomilta tekijöiltä. Nyt sarjaa on tehty jo kolme kautta ja 6. helmikuuta ensi-iltaan saapuu kokopitkä valkokangaselokuva. Lisäksi sarja voitti vastikään EBU:n parhaan fiktioformaatin palkinnon. Mikä on taika #lovemilla'n takana?
 
#lovemilla on oikeastaan sarja noin kuusiminuuttisia lyhytelokuvia. Päähenkilönä nähdään 17-vuotias Milla, joka on töissä pikkukaupungin lounasravintolassa. Jokainen jakso toimii melkein itsenäisenäkin, sillä niissä on kokeiltu tyylilajeja musikaalista kauhuun, yhdessä ja erikseen. Ideoita on heitelty tekijä-tuottajapari Teemu Nikin ja Jani Pösön kesken, mutta myös nuoret näyttelijät ovat vaikuttaneet käsikirjoituksiin.
 
Juuri tästä genrerajoja rikkovasta sekametelistä syntyy soppa, joka kiehtoo teinien lisäksi myös aikuisia. Ohjaaja Teemu Nikki kertookin, että tarkoituksena ei ole koskaan ollut tehdä pelkästään typerää teinihömppää. Mutta mistä kaikesta Lovemilla -elokuva kertoo? No tietenkin nuorten rakastavaisten arjesta. Jota täyttävät zombit, robotit ja alienit. 
 
#lovemillaa on kritisoitu liian rankoista aiheista, kuten runkkaamisesta ja kuukautisverellä mässäilystä. Onko kaikki toteutettu hyvällä maulla? Tästä Teemu Nikki kertoo lisää oheisessa xtv:n podcastissa.
 
 

"Shokeeraaminen voi olla terapauttista"
Lovemilla on elokuva rakkaudesta, roboteista ja bodaamisesta. Se on ennennäkemätöntä genre-anarkiaa, jossa komedian sisällä hypitään tyylilajista toiseen – zombie-elokuvasta herkkään romanssiin, alienien taisteluista musikaalilauluihin ja rumasti lentävistä supersankareista itseään tuunaaviin bodarirobotteihin.
 
Lovemilla-elokuvassa sarjasta tutut 19-vuotiaat Milla ja Aimo asuvat yhdessä Millan alkoholistizombie-vanhempien luona. He haaveilevat muutosta omaan yhteiseen kotiin. Mutta siitä alkavatkin ongelmat ja pitkä routainen tie. Pääosaparia esittävät Milka Suonpää ja Joel Hirvonen, jotka ovat ystävystyneet sarjan pitkän historian aikana. Mutta kuinka rankoista aiheista ja asioista voi kertoa teinin-ikäisille?
 
Toimitus ja kuvat: Eero Karisalmi