Veganprat

Veganprat


Latest Episodes

#55 Veganuari
January 20, 2018

Det är januari eller ja, veganuari. Vi pratar med Francesca Vilches som är konsumentansvarig på Djurens rätt om kampanjen Veganuari. Sedan applåderar vi Norge som ska förbjuda pälsdjursuppfödning och pratar vidare om Köttets lustar.

Julspecial 2017
December 21, 2017

Det är tydligen jul igen och vi öppnar en julkalender med några av årets mest minnesvärda djurrättshändelser. Vi tar också upp SVT:s serie Köttets lustar med komikern och köttätaren Henrik Schyffert, en serie som har väckt uppståndelse både bland vegan...

#54 Antropocentrism
December 04, 2017

Människan är ett av alla djur enligt evolutionsteorin men ändå tycker de flesta att människan är nummer ett. Vi pratar om antropocentrism, tanken att människan är alltings centrum, med etologen Lena Lindström från idéinstitutet Vethos.

#53 Jaktsabotage
October 26, 2017

Är det rätt att hindra människor från att döda djur? Vi pratar om jaktsabotage med en aktivist från organisationen Hunt Saboteurs Sweden och följer upp med en diskussion om metodval, internkritik och sammanhållning i djurrättsrörelsen.

#52 Cowsa
September 27, 2017

Tobias Gideonsson blev köttbonde under gymnasietiden men efter sju år satte hans samvete stopp för produktionen. Han behöll de djur som var kvar på gården och sedan två år driver han djurfristaden Cowsa tillsammans med sin sambo Sanna Inngul.

Gästpod: Veganprat
September 05, 2017

I helgen startade en ny podcast som också heter Veganprat. Den görs av Saga Ibrahim Andersson och i premiäravsnittet är Sara från Veganprat och hennes son Adam gäster. Vi känner oss hedrade över att Veganprat har fått en namne och lägger gladeligen upp...

#51 Blockad
August 31, 2017

Den 14 augusti satte sig 32 aktivister framför en djurtransport som var på väg in till Scans slakteri i Linköping. Vi pratar med Anette Ingelsson, en av aktivisterna som deltog i blockaden. Sedan recenserar vi en storfilm om en supergris.

#50 Vegomässan 2017
June 12, 2017

I helgen var vi i Stockholm och hängde på fantastiska Vegomässan som arrangeras av Djurrättsalliansen. Vi intervjuade bland annat en läkare, en orangutang och två gymnasieelever. Det blir också en rapport från djurhemmet Tigerharen som tog hand om de f...

#49 Helena Pedersen
May 14, 2017

Vi pratar om människa/djur-relationer i skolan med Helena Pedersen som är docent i pedagogik och en pionjär inom ämnet kritiska djurstudier. Det blir också ett besök på ett kosläpp och en intervju med en aktivist från Marks djurfront som demonstrerade ...

#48 Jessica Thiel
April 09, 2017

Djurrättsaktivisten Jessica Thiel åtalades för olaga intrång efter att ha filmat döda och döende grisar på en djurfabrik. Vi pratar med Jessica om rättegången, aktivism och hennes youtubekanal Vegan i Sverige.