Vad vi pratar om när vi pratar om böcker

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker


Latest Episodes

#38 Maskiner som jag
September 07, 2019

I detta avsnitt så har Peo, Jenny och Alex läst den färska "Maskiner som jag" av Ian McEwan om AI-roboten Adam och hans nya umgänge; människorna Charlie och Miranda. Dessutom får vi reda på vad Mick Jagger sagt för klokt + som vanligt härliga boktips.

#37 Stina Jackson, Elisabeth Norebäck & Anna Bågstam om att skriva bok nr 2
August 23, 2019

I detta avsnitt gästas Anna Bågstam av Stina Jackson och Elisabeth Norebäck som båda har rönt stora framgångar med sina debutböcker. Nu arbetar de båda med sina andra manus som ska komma ut under våren 2020. Hur är det egentligen att skriva en ny bok eft.

#36 Jamen förlåt då
June 16, 2019

Den här gången har Jenny, Anna och Rasmus gett sig på att läsa en nysläppt e-bok (dock utgiven fysiskt redan 2007), nämligen seriealbumet "Jamen förlåt då" av Anneli Furmark. Hon har prisbelönats vid flera tillfällen (bland annat Seriefrämjandets Urhunde.

#35 Årets Bok: Manhattan Beach
May 30, 2019

Pernilla Wellrath, Peo Bengtsson och Alex Haridi har läst den ÅretsBok-nominerade "Manhattan Beach" av Jennifer Egan. Är den värd sin nominering och vad handlar den egentligen om? Dessutom blir det lite fina boktips inför sommaren. Läs mer på vadvipratar.

#12 Bokhandeln på Riverside Drive + Böcker som är sämre än filmen
May 26, 2019

Den här gången pratar vi om Frida Skybäcks feelgoodroman "Bokhandeln på Riverside Drive" och diskuterar vilka böcker som faktiskt är sämre än filmen/tv-serien. Böcker vi pratar om i avnsnitt 12: Bokhandeln på Riverside Drive Sagan om ringenGame of Throne.

#34 Flora Wiström
May 18, 2019

I det här avsnittet så gästas vi av författaren och bloggaren Flora Wiström som precis har släppt sin andra roman "Hålla andan". Tillsammans med Anna Bågstam och Pernilla Wellrath så diskuterar hon boken med teman som syskonskap och sunkiga simhallar men.

#11 Vi hör av oss + Populära böcker vi inte gillar
May 16, 2019

I det här avsnittet pratar Pernilla Wellrath, Peo Bengtsson och Jenny Jacobsson om novellsamlingen "Vi hör av oss" skriven av Jacob Sundberg. Dessutom avslöjar de vilka böcker de ogillar trots att alla andra verkar älska dem och så slutligen lite fina bo.

#10 Skrivhandböcker + Hollywood
May 07, 2019

Peo Bengtsson, Anna Bågstam och Alex Haridi diskuterar betydelsen av skrivhandböcker. Behövs de och vilka är i så fall värda att läsa? Dessutom berättar Alex om sitt besök hos agenten i Hollywood. Det här arkivavsnittet finns även att se på vår youtube-k.

#33 Stephen King med Mats Strandberg, Helena Dahlgren & Anna Bågstam
May 04, 2019

I det här avsnittet pratar Anna Bågstam med gästförfattarna Mats Strandberg och Helena Dahlgren om skräckmästaren Stephen King. Vilka böcker ska en läsa och hur har King påverkat deras egna författarskap? Det blir en timmes långt avsnitt inspelad med pub.

#9 Och bilen går bra?
April 30, 2019

Peo, Jenny och Anna pratar om småpratets betydelse och boken "Och bilen går bra?" av Niklas Källner. Vad säger en egentligen när man hamnar i en hiss med en okänd människa och vad är det bästa att säga när en ska småprata hos gynekologen? Högläsning, fik.

loaded