Vad vi pratar om när vi pratar om böcker

Vad vi pratar om när vi pratar om böcker


Latest Episodes

#47 Läshögarna vi aldrig läser och vårens nya böcker
January 19, 2020

Idag pratar Jenny, Pernilla och Rasmus om alla dessa bokhögar som aldrig blir lästa utan ständigt byggs på med nya böcker. Är det jobbigt eller bara underbart? Vi tittar också på vad förlagen har för nya böcker att erbjuda under våren och såklart avsluta.

#46 Julböcker för stora och små
December 13, 2019

I detta avsnitt så gästas Alex Haridi och Anna Bågstam av barnboksexperten Johanna Stenlund som driver bloggen Barnens boktips. De pratar om adventsböcker för barn och har djupläst den färska "Magisk december" av Katarina Genar och Lotta Geffenblad. Dess.

#45 Tre kvinnor & en novell
November 30, 2019

Anna, Pernilla & Peo har läst den omtalade reportageboken "Tre kvinnor" av Lisa Taddeo om några kvinnors sexuella liv i USA. Vi tar också läst Novellix-boken "Suburban Weekend" av samma författare och diskuterar några andra böcker som berör ämnet sexuali.

#44 Normala människor
November 15, 2019

Anna, Pernilla och Rasmus har läst Sally Rooneys nya bok "Normala människor" och diskuterar hur den står sig mot hennes tidigare bok "Samtal med vänner". Dessutom boktips med nya härliga böcker.Böcker vi pratar om i avsnitt 44:Normala människor - Sally R.

#43 The Mars Room och andra fängslande böcker
November 01, 2019

I det här avsnittet pratar Peo Bengtsson, Anna Bågstam och Alex Haridi om boken The Mars Room av Rachel Kushner. Historien handlar om Romy som nu avtjänar dubbla livstidsstraff på ett högsäkerhetsfängelse efter att tidigare ha arbetat på stripklubben The.

#42 Därför älskar vi historier
October 18, 2019

Alex Haridi, Anna Bågstam och Jenny Jacobsson är på bokmässan och pratar den här gången om kärleken till historier, dramaturgi och boken "Den odödliga sagan" av John Yorke. Böcker vi pratar om i avsnitt 42:Den odödliga sagan - John YorkeSkriv på! - Eliza.

#13 Vi ska ha barn!
October 09, 2019

Den här gången pratar vi om jämställt föräldraskap och boken "Vi ska ha barn" av Marie Björk. Hur har egentligen Peo, Anna och Rasmus gjort med sina föräldraledigheter och amningar och hur bör alla andra göra? Dessutom pratar vi såklart om Persbrandt, ån.

#41 (Skräp)litteraturen som formade vårt läsande
October 04, 2019

I det här avsnittet som sänds från Bokmässan så pratar Anna, Pernilla och Jenny om böckerna som väckte deras läslust. Med böcker som Tracys hämnd, Hollywoodfruar, Sagan om isfolket så formades deras läsande. Vi diskuterar också Okej-syndromet, böcker med.

#40 Årets Bok: Stina Jackson
September 28, 2019

I vårt fyrtionde avsnitt så sänder vi från Bokmässan i Göteborg direkt efter att priset till Årets Bok har delats ut. Därför pratar Rasmus Klamas, Alex Haridi och vår gäst Eva Boström (även känd som Boktokig på sin blogg och instagram) om årets tre prist.

#39 Inför bokmässan 2019
September 20, 2019

Det har blivit dags att prata upp sig inför årets bokmässa och den här gången är det Jenny, Pernilla, Rasmus och Daniel som gör det. Vi pratar såklart om de tre framträdandena som vi själva ska göra men också andra höjdpunkter som klimatperformance och r.

loaded