Tranzistorij

Tranzistorij


024 Tranzistorij: Fed Horses

September 13, 2020

To čudno leto glasbenikov res ni maralo. Toda nova sezona glasbenega podkasta Tranzistorij kljub temu kuka v njihove glasbene brloge. Tam se še vedno ustvarja in razglablja, kako premagati predolgo kulturniško zimo.

Logaški Fed Horses so za mnoge še vedno mlada skupina, čeprav ustvarjajo že sedem let in sodijomed največkrat predvajane slovenske glasbenike na Valu 202 v preteklem letu. Po zaslugi Urše in Jureta so počasi zrasli v bend, ki ima svoj jasno prepoznaven zvok in žanr, ki mu pri nas ni para.

Če vas zanima, kako premaguje izzive bend, ki se šele postavlja na noge, in kdaj jim uspe; kako so alter kantrijaški zvok zapeljali v lepe melodične vode s slovenskimi besedili ter zakaj na koncu planemo v jok in zaključimo z enim lepših večerov do sedaj, le prisluhnite naši novi epizodi.

***

Tranzistorij je podkast o ozadju nastajanja glasbe. Predstavljamo glasbene skupine in izvajalce, ustvarjalce iz druge strani, iz njihovih prostorov za vaje – njihovih “brlogov”. Zanima nas, kako nastaja glasba, kako skupina diha in kaj se kreše med njihovimi člani. Brskamo v zgodovino nastajanja, v dinamiko odnosov med njimi in sprašujemo, kako premagujejo konflikte, kako praznujejo, kako uspevajo ostati skupaj.

Milan Fras skrbi za dober zvok in vse zvočno opremi ter zmontira, tokrat tudi fotografira, Darja Potočan pa sprašuje o odnosih in ozadjih bendov.