Street of Code

Street of Code


Latest Episodes

Ep. 64 – Ako vnímame home-office?
June 12, 2021

Programátori už vyše roka pracujú z domu. Takisto sme na tom aj my. Aké výhody a nevýhody nám priniesol home office?  Ako to celkovo vnímame a ako by to bolo pre nás ideálne? O tomto, ale aj o kecoch o produktivite sa budeme baviť v tomto okrúhlom 2^6....

Ep. 63 – Ako sa učíme nové technológie?
May 24, 2021

Ako programátor alebo programátorka sa budeš počas svojej kariéry učit takmer vkuse niečo nové. Nový jazyk, nový framework, nový projekt, nová libka, .... Preto v tejto epizódke porozprávame, ako sa učíme nové technológie my a možno zodielame zopár tip...

Úvahy programátora – Refaktorovanie
May 17, 2021

Veľmi zriedka sa ti ako programátorovi stane, že kód, ktorý napíšeš, je dokonalý na prvý pokus. Hm, tvoj kód vlastne možno nikdy nebude dokonalý. Ale na to, aby si sa k dokonalosti aspoň ako tak vedel alebo vedela priblížiť je tu refaktorovanie.

Ep. 62 – Code reviews
May 10, 2021

Keď vo firme nakódiš úlohu, tak môže ešte prebehnúť code review process. V podstate to znamená, že ti niekto tvoj kód skontroluje. Ako to prebieha, prečo to niektoré firmy robia, a ako to robiť správne?

Ep. 61 – Pohovor programátora
April 19, 2021

Je veľmi pravdepodobné, ba priam až isté, že sa niekedy v tvojej programátorskej kariére dostaneš na pohovor. A preto sme pre teba nahrali túto epizódu, kde ti povieme, ako taký programátorsky pohovor môže vyzerať, načo to je vlastne dobré,

Ep. 60 – Čo je to MVP?
April 05, 2021

Programátor skôr či neskôr narazí na termín MVP (minimum viable product). V tejto epizódke si povieme ako taký MVP vzniká, či treba pri ňom písať testy a čo je to Proof of Concept a Prototyp.

Ep. 59 – Aké podcasty počúvame?
March 22, 2021

Dlho sme tu nemali epizódku o živote ako takom a tak je tu. S Jakubom sa pobavíme o tom, aké podcasty počúvame, trochu tieto podcasty uvedieme a možno aj zabrdneme do tém, ktoré samotné podcasty rozoberajú.

Ep. 58 – Potrebujem vedieť C?
March 08, 2021

Vo svete programátorov natrafíš na názor, že pravý programátor ovláda programovací jazyk C. Prečo si to niekto myslí? Prečo sa to učí na vysokej škole? A čo si o tom úprimne myslíme my?

Ep. 57 – Blockchain a kryptomeny
February 22, 2021

Okrem toho, že kryptomeny stále naďalej rastú, tak sú zároveň aj veľmi zaujímavou súčasťou softvéroveho sveta. A preto sa v tejto epizódke venujeme blockchainu a kryptomenám. Najprv si tieto dva koncepty pekne rozlíšime a potom rozobereme všeličo od ic...

Ep. 56 – Oplatí sa čítať programátorské knihy?
February 05, 2021

Oplatí sa naozaj čítať programátorské knihy, keď sa chceš zlepšovať v programovaní? Sú nejaké knihy lepšie ako iné? Ako čítať efektívne? Toto a veľa ďalšieho budeme rozoberať v 56. epizóde nášho podcastu.