slowczech

slowczech


(200) Eliška: Překvapení...!

March 05, 2021

Ahój! Vítej u epizody číslo 200! Wow! Panejo! Týýýjo! Týýýjovka! Panečku! ty bláho! Nebo taky trochu vulgárně: Ty vole! Jak je to možné? Nemůžu věřit tomu, že už posloucháš epizodu číslo 200.

Dnešní epizoda se jmenuje překvapení. Znáš čokoládu Kinder překvapení? Když jsem byla malá, byla velmi oblíbená. “Kinder čokolááááda!” bylo v reklamě v televizi. A proč překvapení? Protože dnes chci mluvit… o všem! Proč slowczech? Od kdy? Jak? A jaký byl můj rok 2020? Co bude tento rok?  Chci ti říct víc o slowczech, protože si to zasloužíš (you deserve it). Ty jsi fanoušek slowczech, ty se učíš česky a já tě obdivuju (admire). Moje arabština je… nebo asi není. Nestuduju každý den a cítím, že to je špatně. No jo,… a proto tě obdivuju, že ty posloucháš slowczech a učíš se rád(a) a jsi každý den lepší a lepší.
Jestli posloucháš slowczech už nějakou dobu, už nějaký moment, dobře mě znáš. Slowczech existuje už 5 let. Začala jsem dělat audia v roce 2016, když jsem se připravovala na Goethe Zertifikat B1 v němčině. Znáš slowgerman? Miluju slowgerman. A věřím (believe) v comprehensible input. Nevíš, co to znamená? Podívej se na YouTube na video “Stephen Krashen on language acquisition”. Miluju ho! Miluju Stephena a souhlasím se Stephenem. Podle mě je comprehensible input to nejlepší na světě. A proto dnes taky existuje slowczech. Videa, audia, v lekci mám obrázky a fotografie a hlavně příběhy. V lekci samozřejmě mluvíme jenom a jenom česky. Používáme gesta a zvuky, protože i kompletní začátečník (tedy student A0) rozumí, když používáme gesta a zvuky. Nepotřebujeme angličtinu, francouzštinu či jiné jazyky. To je metoda slowczech.
A tak tedy, Slowczech bude letos slavit 5 let. To budou krásné narozeniny! Bude velká… asi online párty. Miluju kontakt s lidmi. Každý den mluvím s lidmi. Podle mě je kontakt s lidmi to nejdůležitější v životě. Přátelé nebo networking. Vždy jsem našla práci díky dobrým kontaktům. Vždy jsem začala dělat nové věci díky dobrým kontaktům. Vždy jsem byla na správném místě díky dobrým kontaktům. Nerada mluvím a ráda poslouchám. Myslím si, že lidé znají a umí hodně věcí. A lidé okolo mě říkají opravdu moc moc zajímavé věci.
Proto dnes taky spolupracuji s dalšími lektorkami. Je nás teď dohromady 18. Wow! 18! A všechny lektorky jsou báječné. Mají stejný mindset jako já – tedy stejné nastavení mysli. Mají podobný styl učení jako já. Jsou pozitivní, umí se adaptovat, rozumí, že každý student je jiný… Jsou skvělé, jsou moc fajn,… A proto chci všem holkám poděkovat. Děkuju Lence, Petře, Báře, Emě, Jindře, Šárce, Míše, Míše, Michaele, Nicole, Jitce, Monice, Gábi, Vendule, Blance a Magdě. Moc děkuju! No, jestli chceš, můžeš mít online lekce s jednou z lektorek slowczech.
Jestli nechceš studovat s jednou z lektorek slowczech, můžeš studovat sám/sama doma s video kurzem “21 day grammar challenge“. Nebo můžeš studovat sám/sama doma s audio knihou “Learn Czech cases with stories“. Nebo teď máme verzi č. 3 “Big book of Czech = 100+1 stories“. Všechno je v e-shopu. Děláme pro tebe a pro tvoji češtinu fajn materiály. Všechno je na webu slowczech.
Ale jak jsem slíbila (promised), řeknu ti, jaký byl můj rok 2020. Jo, byl těžký. Přišel COVID. Ale já jsem věděla, že nic nemůžu změnit. Já jsem věděla, že je lepší se adaptovat. A tak jsem se adaptovala. Začala jsem na 100% pracovat online. A hlavně jsem začala rozvíjet (develop) slowczech. Slowczech je dnes úplně jiný oproti březnu 2020. A slowczech bude lepší a lepší. Připravuji nové materiály, například “50 most used verbs in dialogues” nebo “Manuál na tandem” nebo “Audio course for complete beginners” a “Logic in Cze...