slowczech

slowczech


(152 I) Jak? Jaký? Jaká? Jaké? Jakou? Jakého?…

March 06, 2020

Ahoj, jak to jde? Jak se máš? Jaký byl tvůj týden? Jakou kávu jsi dnes měl k snídani? Určitě vidíš, že pro tebe mám dneska další super epizodu. Budu se ptát “Jak?” a “Jaký?” a taky hned odpovídat. Tak co, jsi ready? Jdeme na to!
Jak se dnes cítíš? Cítíš se skvěle? Cítíš se unaveně? Cítíš se špatně? Cítíš se normálně? Jaký byl tvůj včerejší den? Byl skvělý? Nebo byl špatný? Nebo byl úplně normální? Můj včerejší den byl fakt hezký.
Řekni mi, jak mluví tvůj kolega v práci? Mluví hlasitě nebo tiše? Mluví hodně nebo málo? Mluví česky? Mluví dobře anglicky? Umí mluvit taky francouzsky nebo arabsky?
Další otázka: jaké je tvoje klasické ráno? Je pomalé? Je plné stresu? Moje ráno je většinou dlouhé a plné různých aktivit. Když ráno vstávám, můj budík je velmi příjemný. Není ani hlasitý ani tichý. Mám budík na telefonu, a proto si můžu vybrat, jakou písničku chci. A jakou písničku máš na budíku ty? Máš taky příjemnou písničku? Máš pomalou nebo rychlou písničku?
Jaké máš vlasy? Máš krátké nebo dlouhé vlasy? Máš blonďaté nebo černé vlasy? Já mám dlouhé blonďaté vlasy. Jsem blondýnka. Jaké vlasy má můj partner? On má krátké blonďaté vlasy. On je tedy blonďák. No, a další otázka, máš bratra? Jakého bratra máš? Máš blonďatého nebo černovlasého bratra? Máš mladšího nebo staršího bratra? Máš krásného nebo ošklivého bratra?