Kreationslotsen – din skrivcoach

Kreationslotsen – din skrivcoach


Latest Episodes

#134 Skrivradion: Anna Lönnqvist – Årets feelgood
May 24, 2020

Julia & Jack blev Årets feelgood 2019 En feelgoodförfattare kan gå vägen via industriell ekonomi på KTH, skriva och vinna Årets feelgood på Feelgoodfestivalen. Kanske inte den mest tippade författarvägen men inspirerande och visar att det är värt att f...

#133 Skrivradion: Ljudböcker med Anna-Maria Ekblad & Maria Fallström
May 03, 2020

Skriva för ljud I detta avsnitt utforskar jag processen med att skriva för ljud och den process som ligger bakom böckerna som vi lyssnar på i streamingtjänster och köper via näthandlarna t ex. Jag tar hjälp av Anna-Maria Ekblad och Maria Fallström som ...

#132 Skrivradion: Louise Alvarsson – skrivpedagog och författare
April 19, 2020

Skriv bara Skriv! I detta avsnitt möter du min kollega – författaren och skrivpedagogen Louise Alvarsson. Hon har gett ut boken Skriv bara skriv, som ger övningar och tips för en kreativ process. Vi pratar förstås om hur boken kom till men också om vik...

#131 Skrivradion: Annika Duvert – deckarserie
March 29, 2020

Mord på hemorten Annika Duvert är uppvuxen och bor i Märsta och hennes berättelser utspelar sig också på hemorten. Vad kan vara bättre om man litterärt vill börja ta livet av folk på hemorten? Eller? Hur tas det emot egentligen?

#130 Skrivradion: Catrine Tollström, Alva Sannemark och Angela Rizzo
March 08, 2020

Skriva erotik – lätt eller svårt? Att skriva erotik har blivit hett. Också feelgood och romance med erotiska scener blir fler och fler. Det är spännande att se utvecklingen. Ibland är det så hett att man faktiskt väljer att skriva under pseudonym.

#129 Skrivradion: Annette Brandelid
February 23, 2020

Mysdeckare från Hjo Annette är författare, förläggare, teknikinformation och mycket annat. När hon flyttade till Kanada med familjen fick hon fart på författarskapet på riktigt, tog tag i en idé och numer är hon mamma till af Hjo-serien som numer har 6...

#128 Skrivradion: Annika Estassy
February 09, 2020

Feelgood i bok och liv Granne med Pyrenéerna skulle kunna vara en titel på en feelgood. Nu är det inte det utan det är istället Annikas liv, hon är tillbaka i Frankrike där hon växte upp. Numer feelgoodförfattare på heltid.

#127 Skrivradion: Risto Pakarinen
January 26, 2020

Tillbaka till framtiden “En finne i Sollentuna” (enligt egen utsago) som skrev ett manus, tog hjälp av en frilansredaktör, skaffade sig en agent. Nåja han erbjöd henne att vara hans agent.

#126 Skrivradion: Maria Richardsson
January 12, 2020

Bli inte bitter – skriv! Maria Richardsson har gjort plats för sitt skrivande i sitt liv. Med hjälp av en partner som älskar en så mycket att han kan säga: sluta snacka och bli bitter, börja skriva istället – så kan det bli bok på bok.

#125 Skrivradion: Katja Hvenmark-Nilsson
December 30, 2019

Manhattan Transfer Katja Hvenmark-Nilsson har skrivit en spännande debutroman om Vienna Anderzén som åker ensam till New York. Hur romanen kom till är också en spännande och inspirerande historia som Katja berättar om under vårt samtal.