Skapligt kreativt

Skapligt kreativt


19. Bohusstickning, vattenmeloner och invirkade galgar.

July 18, 2015

Välkomna till avsnitt nummer 19! Vi sitter åter i Lindas förråd. Idag blir det prat om invirkade galgar, Klompelompe, trendspaningar i fruktform och Caroline kan avslöja sitt hemliga stickprojekt.
Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.
Avsnittsguide:

Linda har gått och köpt hus! Och båda två har tagit varsitt varv till Småland, fast inte tillsammans.
Sjalpaketet Somra har kommit, och vi kom med på Garnkalaset hos Tant Kofta.
Linda har sett invirkade galgar, kika in på bloggen hos My Rose Valley och se tutorial på hur man gör. Och det var Vickevira (Mia Dehmer) Linda sett som hade lagt upp så många bilder på invirkade galgar på sin Instagram.
Linda har även förälskat sig i ett norskt märke som heter Klompelompe, se bara alla fina bilder de lägger upp på sin Instagram! De kommer även att ge ut en bok som släpps den 3 augusti, med mönster för barn men även några för baby och vuxen. Linda undrar verkligen hur svårt det egentligen är att sticka (och förstå) norska beskrivningar...
Hashtaggen #WIKN har mycket fint att bjuda på.
Caroline är klar med Viajante! Hon har även virkat ett mobilfodral till systerdottern och kommit väldigt långt på Somrasjalen. Och det blev ett inköp av en Bohuströja! Stora spetskragen blev det, och Caroline har kommit på en smart garnförvaringslåda till alla de små nystanen.
Linda har stickat Glittertind, med några små fel på vägen, och ska nu börja på steekningen av den. Hon har även börjat på en Bella Baby kofta och gjort en liten babyhjälmmössa från samma häfte.
Nu kan Caroline äntligen avslöja sitt hemliga projekt, koftan Promenade med mönster av Maria Magnusson och i garn Kettle Yarn Co. ISLINGTON DK. Den ingår i kollektionen The Boardwalk Collection.
Caroline pratar lite om Bohusstickning. Linda tipsar om boken Poems of Color, Knitting in the Bohus Tradition, en bok på engelska om Bohussstickning och som säljs på Slöjdmagasinet. Caroline berättar att hon sett på Angoragarnets hemsida att det ska komma en bok med mönster på Bohuströjor! Linda kommer på att hon sett en