Skapligt kreativt

Skapligt kreativt


17. 1-årsjubileum

May 26, 2015

Välkomna till avsnitt nummer 17! Idag sitter vi i en bil på Heden igen, och poddar samma lördag som Göteborgsvarvet går av stapeln. Vi har lite blandade tips, vi svarar på frågor om oss och vi spånar på om stickfasthet utan att bli så värst mycket klokare.
Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.
Avsnittsguide:

Hemmets Journal har ett projekt som heter Sticka och skicka, nu går gåvorna man skänker till Sukutasjukhuset i Gambia.
Vi ser så fram emot att få se vad Kristin Virén och Petra på Magasin Duett håller på att skapa för häftiga stickade och virkade alster som tydligen ska utmynna i en utställning i november. Heja heja!
Kika in på www.frunordstrom.se för att se filtarna och kuddarna med supertjockt garn.
Här finns bilden Linda såg som 101 nya idéer lagt upp på Instagram på hur man gör många pom-pom bollar på en och samma gång. Caroline har fått hem senaste numret av tidningen och säger att där finns beskrivet hur man kan göra pom-pom bollar med mönster och bokstäver på!
Caroline har stickat vidare på sin Viajante, nu har hon köpt lite mer garn och vi funderar på hur hon ska få ihop de två olika färgerna med ränder. Knappar till Nordic Summer Cardigan är inhandlade och hälften påsydda, sen håller Caroline även på med ett hemligt projekt.
Linda har gjort klart Våra, till slut och efter problem med att garnet tog slut. Hon har insett att det där med stickfasthet är något man kanske ska hålla lite koll på...Och enda sättet för att veta är att göra en provlapp! Här är sidan med beskrivning på hur man ska räkna om, ifall man vill sticka även om inte maskantalet stämmer, och här är sidan som sjunger provlappens lov, kanske någon känner sig manad trots allt?
Linda inser plötsligt att hon inte gjort provlapp till sin Mimosasjal och vi försöker mäta det hon stickat. Det verkar vara för löst sticka där med ja... Oups....! Caroline ser att mönstret på Mimosa är från en Soakbox. Själva tvättmedlet finns att köpa på Garnkorgen.
Vi firar 1 år och svarar på lite frågor från lyssnarna. Vi svarar på vad vi har för andra hobbys och grottar ner oss i tv-serier. Serierna vi nämner är Better Call Saul, Breaking Bad, Game Of Thrones, Suits, True Detective, House of Cards,