Skapligt kreativt

Skapligt kreativt


12. Julklappar, fiskbensmönster och att stärka med trälim

November 29, 2014

Välkomna till avsnitt nummer 12! Vi sitter i en bil på en stor parkering mitt i Göteborg, småfryser och poddar. Idag pratar vi om vad man skulle kunna ge bort för handarbete i julklapp, och vad man kan önska sig. Att sticka fiskbensmönster, stärka alster med trälim, att få svarta händer av stickning och vantar med text kommer också på tal.
Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.
Avsnittsguide:

Linda tycker den deppiga hösten kan ta slut nu och berättar om sin tisdag med kräk i baksätet och en bil som inte startar.
En julgarnsförsäljning (vi har båda läst julGRANsförsäljning istället för garn...) går av stapeln i Göteborg den 4 december, mer info finns att läsa här.
Sticka mera anordnar en Knit-a-long där man stickar en kofta uppifrån och ner. Linda tycker att det är ett utmärkt tillfälle för Caroline att påbörja en sån kofta.
Linda har hittat en bloggare som heter Marias garn med massor av inspirerande stickarglädje.
Caroline har tvättat sin sjal Medvind som hon stickade i Magasin Duetts supersoftgarn, och ja, den blev mycket mjukare efter tvätt! Dock luktar det fortfarande väldigt mycket får om den även när den torkat så det får bli en tvättning till. Hon gjorde också den skrämmande upptäckten efter tvätt att den röda färgen förvandlats till brunröd, men som tur var berodde det på lurigt lysrörsljus och inget annat.
Caroline har stickat den fina sjalen Annis med sitt röda Malabrigo lace garn.
Även ett par nya vantar är påbörjade, den här gången i svart och vitt med ett mönster av en sjöhäst på. Mönstret är ett Selbu från Norge och heter Selbu Sea Horse Mittens. På innersidan av vantarna, mot handflatan, kan man sticka texten "Selbuvott or not. Dette er en ekte vott", dock kunde man välja ett mer traditionellt mönster om man hellre ville det. På mönstrets sida finns en länk till Stichpoint där man kan skriva in sin egen text och få det på rutmönster.
Hon har också börjat sticka på en mössa som heter ChrüB i det svarta garnet Malabrigo Mecha. Det blir hon svart i händerna av när hon stickar!
Linda är äntligen klar med den polkagrisrandiga barnkoftan och är inte alls nöjd.
Ett par barnsockor är klara, hon har även börjat på en Haruni med slätstickad kropp och ett orange garn är nu äntligen inköpt så Fibi the Fox ska också göras.
Vi pratar om vad man kan göra för julklappar och Caroline nämner ett helt gäng mönster på virkade amigurumis hon gjort, Hello Kitty och