Skapligt kreativt

Skapligt kreativt


11. Sjalklubb, mormorsfiltsuppmaning och stickfest

November 10, 2014

Välkomna till avsnitt nummer 11! Vi har haft rejäla problem med det här avsnittet, först fungerade inte inspelningen som den skulle så vi fick göra om allt, sen kunde vi inte lägga upp avsnittet på servern, men nu till slut ligger det uppe. Vi pratar om sjalklubbar, musikhjälpen, invirkade grytunderlägg, tröjor med omvända puffärmar och märkliga mössor.
Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.
Avsnittsguide:

Caroline har börjat plugga, men har tyvärr inte stickat så mycket på sin Haruni på bussen som hon trodde. Linda har haft tråkigt när hennes man varit iväg i Las Vegas.
Caroline har tagit ett litet besök på Strikk och rekat inför kommande projekt.
Sjalen Medvind är klar! Caroline är dock lite aningens tveksam till färgvalet. Är det 90-tals känsla på det hela?
Tumvantarna Deathflake Mittens är också färdiga! Caroline undrar om hon kan ha gjort någon egen liten variant på tvåändsstickning när hon gjorde dem. Rädslan att tappa bort vantarna på bussen är stor, och Linda kom plötsligt ihåg en vante hon tappade bort på bussen för över tio år sedan!
Caroline tragglar vidare med strumporna Little Cable Knee Highs, det går långsamt men det blir bra! Vi inser båda att fint sockgarn är tunt...
Ett litet mobilfodral har det också blivit till Carolines systerdotter.
Linda är färdig med sjalen Cladonia och är väldigt nöjd! Lite fundersam dock över garnvalet, det kanske var lite väl sticksigt till en sjal. Hon lärde sig ökningarna make 1 left och make 1 right, här finns en bra förklaring på det.
Vi funderade lite på sockblanks och att man faktiskt kan göra en rätt häftig sjal som är randig där toningarna från sockblanksen möts på mitten. Men det kräver ju rätt mönster till sjalen...
Linda har även gjort klart en virkad mössa med en stickad muddkant.
Sen blev det inte mer stickat efter en satt restriktion (inte sticka mer förrän den polkagrisrandiga barnkoftan är klar!) utan Linda har ägnat sig att sy istället. Hon är speciellt nöjd med en tunika/klänning som är klar, men som tyvärr blev alldeles för stor i storleken. Hon hittade bloggen BraLLan by Alice med massa fina barnkläder och insåg att vi ju såg bloggens skapare på symässan i Borås, hon delade monter med 3eXter.
Marknaden à la London kommer ha en julmarknad den 29-30 november, platsen är Auktionsverket Kulturarena på Tredje Långgatan i Göteborg. En tjej som heter Julia Rio kommer vara där och sälja mössor hon har stickat på stickmaskin.
Tant Kofta och Eddy har startat Koftan & Eddys garn- och sjalklubb som kommer att heta "Sjalar och andra halsnödvändigheter", den ska lanseras i mitten av november på Tant Koftas webshop. Vilken underbart rolig idé, vi hoppas att vi får plats i klubben!