Skapligt kreativt

Skapligt kreativt


10. Trekantstrenden, i-cordavmaskning och tvåändsstickning

October 11, 2014

Välkomna till avsnitt nummer 10! Vi sitter i en bil och speedpoddar medan en 1-åring sover i barnvagnen utanför. Det innebär att avsnittet faktiskt håller sig runt timmen (Halleluja moment?). Vi hinner prata om Lupo the Lamb, i-cordavmaskning, trenden med trekanter i inredning och tvåändsstickning. Lindas mage, Lindas man och Lindas barn är det som distraherar oss idag!
Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.
Avsnittsguide:

Caroline har virkat en 1-årspresent till Cornelia, Lupo the Lamb! Finaste presenten någonsin enligt Linda!
Linda har haft 1-årskalas hemma och Caroline ska börja på ny bana och börja plugga på måndag!
Linda är glad för hon lyckades köpa ett nystan Sweet Georgia av Elin på stickpodden då hon sålde lite från sin garnsamling på Instagram.
Sen har Linda lite problem med ett mönster hon lagt upp på Ravelry, hon förstår inte hur hon ska redigera i det... Hjälp önskas från någon smart människa som kan förklara hur man gör!
Det är så roligt att folk har hittat oss på Instagram! Vi heter Skapligtkreativt där.
Linda har sett att mönstret på den stora kragen som Claire i serien Outlander har på sig finns på Ravelry. Här är en variant (Det verkar vid lite närmare granskning finnas sjukligt många olika mönster inspirerade av serien, bara sök på Outlander så poppar det upp massvis).
Vi följer upp slip-slip-knit maskan lite grann, vi pratade om det i avsnitt 8.
Och så ska det tydligen finnas med en liten notis om podden Skapligt kreativt i nästa nummer av Expressens bilaga Handarbete & pyssel som kommer ut den 15 oktober.
Linda försöker förklara lite vad det innebär med tvåändssticknig. Till den som blir inspirerad att testa finns här länkar på videos om hur man gör räta maskor, aviga maskor, ökar/minskar och lägger upp.
Caroline berättar lite om tåuppläggningen Judy's magic cast on.
Caroline har börjat på ett par sockar med sin första sockblanks i rostorange/röd, hon stickar mönstret Little Cable Knee Highs med magic loop tekniken.
Sen har hon börjat på sjalen Haruni med Marks & Kattens garnet Alpaca Silk.
När hon tröttnat lite på det så la hon upp för sjalen Medvind, ett mönster gjort av Clara Falk, och med garnet Supersoft från Magasin Duett som inköptes på syfestivalen i Borås.
Och så har hon ju gjort Lupo the Lamb! När mönstret till den inköptes hamnade också mönstren till