Podcast | Sportic – din pasiune pentru sport

Podcast | Sportic – din pasiune pentru sport


Podcast #12 - Despre alergare montana si Ecomarathon alaturi de Cornelia David

May 02, 2013

In aceasta editie am discutat despre fenomenul alergarii montane in Romania cu Cornelia David, o sportiva de exceptie si membra a echipei fantastice EcoMan, care realizeaza una din cele mai populare curse de trail runninng din tara: EcoMarathon


Intrebari pentru Cornelia

In ultimii ani alergarea montana a crescut destul de mult. Aproape ca a depasit numarul maratonistilor de sosea. Care crezi ca este motivul acestei cresteri?


Unde vezi viitorul alergarii montane? Va depasi alergarea montana, alergarea de sosea?


Banuim ca preferi alergarea montana in locul celei de sosea. Daca ar trebui sa convingi un soselist sa vina la Ecomaraton ce i-ai spune?


De ce un maraton la Moeciu de Sus? Cum ati ales locatia?


Care credeti ca sunt atuu-urile EcoMarathon care au atras un numar atat de important de alergatori?


Cam cu cate luni inainte va apucati de organizarea cursei?


Ati calculat vreodata cam cate zile lucrati la o editie?


Aproape in fiecare an s-au terminat locurile la toate cursele si de la an la an a crescut si limita de locuri. V-ati gandit pana la ce numar doriti sa cresteti cursa?


Ne poti dezvalui ceva elemente surpriza care ii asteapta pe alergatori la cursa de anul acesta?


Revista presei

Continua aventura lui Lucian Clinciu pe crestele Carpatilor. A trecut de Ceahlau iar povestea de pe site-ul merita citita si urmarita.

http://transcarpathiansrun.wordpress.com/2013/04/29/ziua-17/


Maratonul Cluj Emil Boc a alergat la Maratonul Internaţional de la Cluj-Napoca, trecând linia de sosire după 34 de minute


Sydney Run To Work Day

http://www.sydneyrunningfestival.com.au/general/news/blackmores-sydney-running-festival-supports-run-work-day-friday-26-april-2013


Marius Ionescu a terminat maratonul de la Hamburg, Germania, pe locul 5 cu un nou record personal, 2:13:33, cu aproape 2 minute mai bun decat precedentul de 2:15:32. Timpul ii da dreptul si la o participare la Campionatele Mondiale de Atletism din Rusia, Moscova, ce se vor desfasura in august. Doar un minut si trei secunde il mai desparte pe Marius Ionescu de recordul national, 2:12:30, realizat acum 35 de ani de Catalin Andreica, la Europenele de la Praga.


Alergare de 200 de kilometri pentru bursele unor elevi silitori


Europenele de 100 de kilometri


Evenimente viitoare